Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Μας προσβάλει η εικόνα του αστυνομικού με το λευκό t-shirt

Γ.Γ. Ειδικών Φρουρών: Μας προσβάλει η εικόνα του αστυνομικού με το λευκό t-shirt

Τους κίνδυνους που απορρέουν από τη στάση που επέδειξε απέναντι στα μέλη του Ρουβίκωνα ο αστυνομικός που φρουρούσε την πρεσβεία του Ιράν, τονίζει ο γενικός γραμματέας του Σώματος Ειδικών Φρουρών, Στρατός Μαυροειδής.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαυροειδής επισήμανε πως η νοοτροπία «από το Ρουβίκωνα είναι, θα φύγουν» έχει περάσει σε ολόκληρη την ΕΛΑΣ. Όπως είπε μάλιστα ο ίδιος «προσβάλει όλους τους αστυνομικούς η εικόνα του (αστυνομικού) με το λευκό T –shirt».

Υπενθυμίζεται ότι ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε από την Αστυνομία για την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν, έπειτα από τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας και έδειχναν τον φρουρό της πρεσβείας να μην αντιδρά κατά την επίθεση των μελών της οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται στο βίντεο τα μέλη του Ρουβίκωνα πλησιάζουν πεζή την πρεσβεία με έναν εξ αυτών να ζητά από τον οπλισμένο φρουρό να βγει από το κουβούκλιο «για να μην πέσουν τα τζάμια πάνω σου». Ο φρουρός της πρεσβείας «υπακούει» τις εντολές, δίχως να επιχειρεί να προστατεύσει το διπλωματικό συγκρότημα. Στη συνέχεια βγαίνει από το κουβούκλιο, ένας από τους δράστες σπάει το παράθυρο με σφυρί, ενώ άλλοι νεαροί πετούν μπουκάλια με μπογιά στο κτίριο.

Διαβάστε ακόμα:

- Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν - ΕΔΕ για τον φρουρό