Γερμανικός Τύπος: Διελκυστίνδα για τους κρατούμενους Έλληνες στρατιώτες

Γερμανικός Τύπος: Διελκυστίνδα για τους κρατούμενους Έλληνες στρατιώτες

Αβέβαιη χαρακτηρίζει τη μοίρα των δύο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούνται στην Τουρκία τον τελευταίο ενάμιση μήνα, η εφημερίδα Berliner Morgenpost σε άρθρο με τίτλο «Διελκυστίνδα για τους κρατούμενους στρατιώτες».

Η εφημερίδα του Βερολίνου επισημαίνει πως «σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι δύο στρατιώτες, που άθελά τους εισήλθαν στην τουρκική επικράτεια, αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο δίκης με την κατηγορία της "στρατιωτικής κατασκοπείας"», σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η διελκυστίνδα για τους κρατούμενους στρατιώτες επιβαρύνει ολοένα και περισσότερο τις ιστορικά δύσκολες ελληνοτουρκικές σχέσεις, συνεχίζει η Berliner Morgenpost. Εδώ και δεκαετίες οι δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ ερίζουν για την κυριαρχία στο Αιγαίο. (…) Οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται σήμερα στο χειρότερο δυνατό σημείο από την κρίση στα Ίμια το 1996. Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εμπλέκεται ήδη σε τρεις πολέμους: στη Συρία, στο βόρειο Ιράκ και εναντίον των Κούρδων στην Τουρκία. Και τώρα η Άγκυρα διεκδικεί και πάλι νησιά στο Αιγαίο. Ο Τούρκος πρόεδρος μιλά για μια «μεγάλη Τουρκία στα όρια της καρδιάς μας». Η δήλωση αυτή τρομάζει τους Έλληνες και λόγω της στρατιωτικής υπεροχής της γειτονικής χώρας. Απέναντι σε 106.000 Έλληνες στρατιώτες βρίσκονται παρατεταγμένοι 387.000 Τούρκοι, ο μεγαλύτερος στρατός στο ΝΑΤΟ μετά τις ΗΠΑ».