Γερμανία: Αναδεικνύεται για πρώτη φορά σε τρίτη δύναμη το ξενοφοβικό κόμμα AfD

Γερμανία: Αναδεικνύεται για πρώτη φορά σε τρίτη δύναμη το ξενοφοβικό κόμμα AfD

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) φαίνεται να επωφελείται από την πολιτική του κατά της παροχής ασύλου στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη.

Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το AfD θα αναδεικνυόταν σε τρίτο κόμμα αν διεξάγονταν τώρα βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, όπως δείχνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Το AfD εμφανίζεται να κερδίζει μισή ποσοστιαία μονάδα και να φτάνει το 10,5%. Οι Χριστιανοδημοκράτες/ Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) βελτίωσαν τα ποσοστά τους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στο 35% (από 34%), ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το άλλο κόμμα του κυβερνητικού συνασπισμού εμφανίζονται να χάνουν μισή μονάδα και να πέφτουν στο 23,5%.

Το Die Linke επίσης χάνει μία μονάδα και πέφτει στο 10%, ενώ οι Πράσινοι παραμένουν σταθεροί στο 10%.

Ο πρόεδρος του INSA Χέρμαν Μπίνκερτ σχολίασε μιλώντας στη Bild ότι σε εξαιρετικές καταστάσεις και σοκ, όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι ψηφοφόροι στρέφονται πάντα «στο κυβερνών κόμμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ