Α. Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί όσους εκφοβίζουν τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν μάθημα

Α. Γεωργιάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί όσους εκφοβίζουν τους φοιτητές που θέλουν να κάνουν μάθημα

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε ότι στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται πλήθος ρουσφετιών, εξ ου και η κυβέρνηση βιάζεται να το περάσει γρήγορα.

«Για ποιο λόγο έχει έρθει αυτό το νομοσχέδιο με την επείγουσα διαδικασία; Τι είναι αυτό που σας ανάγκασε να το κάνετε; Δεν έχετε ούτε μια δικαιολογία να μας πείτε γιατί καταπατάτε τον κανονισμό της Βουλής. Να τα θυμάστε όλα αυτά που κάνετε. Μη τυχόν μας μιλάτε, στο μέλλον, για “κοινοβουλευτικές χούντες”, όπως στο παρελθόν», τόνισε χαρακτηριστικά.  

Ο ίδιος επέκρινε την κυβέρνηση για τις προσλήψεις μετακλητών υπαλλήλων αλλά και την κομματοκρατία. «Κατηγορείτε τη Νέα Δημοκρατία για “κομματοκρατία”; Εσείς που καταργείτε τους σχολικούς συμβούλους και την αξιολόγηση προκειμένου να κερδίσετε ψήφους; Μετά από τρία χρόνια στην εξουσία, μιλάτε εσείς που έχετε διορίσει και τους μπατζανάκηδές σας;  Ο κ. Τσίπρας είχε δηλώσει σε συνέντευξή του προεκλογικά ότι όταν γίνει Πρωθυπουργός θα καταργήσει τους μετακλητούς. Ο δημοσιογράφος που έκανε τη συνέντευξη είναι σήμερα μετακλητός στο Μέγαρο Μαξίμου», υπογράμμισε.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης στηλίτευσε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον χώρο της Παιδείας.  «Καταπληκτικά τα επιτεύγματά σας στην Παιδεία. Όλα πάνε από το καλό στο καλύτερο», είπε και τόνισε ότι με την απειλή της βίας κάποιοι εκφοβίζουν τους φοιτητές μη τυχόν και διαμαρτυρηθούν επειδή δεν μπορούν να κάνουν μάθημα από τα μεγάφωνα και το λαθρεμπόριο. «Και εσείς οι “καλοί άνθρωποι της Αριστεράς” απλά τους παρακολουθείτε. Αυτά είναι τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ;», κατέληξε.