Γεωργιάδης: Δεν ξέρω αν είναι εφικτή η εξάντληση της τετραετίας

Γεωργιάδης: Δεν ξέρω αν είναι εφικτή η εξάντληση της τετραετίας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε στην ΕΡΤ για τα θέματα της επικαιρότητας όπως η ακρίβεια, οι εκλογές, το ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων, τονίζοντας ότι δεν είναι βέβαιος ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας λόγω της πόλωσης του εκλογικού κλίματος.

«Δεν ξέρω αν είναι εφικτή η εξάντληση της τετραετίας»

Σε ερώτηση για το πότε θα γίνουν εκλογές ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε, σύμφωνα με το ertnews.gr, πως αυτό δεν είναι δική του αρμοδιότητα. «Μια μακρόχρονη προεκλογική περίοδος, με εξαιρετικά μεγάλη ένταση και τοξικότητα, θα αποτελέσει ζημιά στην οικονομία. Όσο η αντιπολίτευση αυξάνει τους τόνους ενώ πλησιάζουμε ούτως ή άλλως προς τις εκλογές αυτό θα επιβαρύνει και την οικονομία», ανέφερε στην ΕΡΤ. Απαντώντας στο αν η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία δήλωσε ότι δεν ξέρει αν αυτό είναι εφικτό.

«Η ελληνική οικονομία πηγαίνει πολύ καλά», ανέφερε έπειτα ο κ. Γεωργιάδης εστιάζοντας στον τουρισμό, στις εξαγωγές και στις επενδύσεις. «Δεν μπορώ να καταλάβω την ανησυχία γιατί η οικονομία θα είναι παράγοντας ανησυχίας. Το ότι θα υπάρχει δυσκολία τον χειμώνα, θα υπάρχει. Αυτό θα είναι λόγω του προέδρου Πούτιν και της ενδεχόμενης διακοπής του ρωσικού φυσικού αερίου», πρόσθεσε.

«Τρομοκρατική ενέργεια τα γκαζάκια»

Για την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, την καταδίκασε λέγοντας ότι «όταν βάζουν γκαζάκια στο σπίτι σου είναι τρομοκρατική ενέργεια». Πρόσθεσε επίσης ότι αυτού του είδους τα χτυπήματα δεν καταγράφονται στις εκθέσεις των διεθνών δημοσιογραφικών ενώσεων όπως οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα που, όπως είπε, «φαντασιώνονται μόνο ότι λέει η αριστερά».

Ο κ. Γεωργιάδης θέλοντας να κατακρίνει τις αναφορές των δημοσιογραφικών Ενώσεων έκανε λόγο για «ηγεμονική ιδεολογία της Αριστεράς στην Ευρώπη υποστηρίζοντας ότι «φτιάχνουν μια φαντασιακή πραγματικότητα και με αυτή αντιπολιτεύονται τις κυβερνήσεις που δεν τους αρέσουν».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «αν υπάρχει πραγματικά πρόβλημα τρομοκράτησης στην Ελλάδα αυτό είναι πρόβλημα των δημοσιογράφων που αντιστρατεύονται την Αριστερά. Αυτοί τρομοκρατούνται στην Ελλάδα».

Μιλώντας για την ανεξέλεγκτη παραβατικότητα στην ελληνική κοινωνία τόνισε ότι αυτό δεν είναι κάτι που αλλάζει από τη μία μέρα σε άλλη, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι «τo έγκλημα τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κατιούσα».

Αναφερόμενος στο τρόπο αντιμετώπισης της πληθωριστικής κρίσης ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση πήρε μια σειρά από μέτρα στήριξης.