Γεωργαντάς: Με εμβολιασμένο το 75% των ενηλίκων δεν χρειάζεται lockdown

Γεωργαντάς: Με εμβολιασμένο το 75% των ενηλίκων δεν χρειάζεται lockdown

Στην εξαιρετική πορεία των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στη χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδηίας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Κάθε μέρα, είπε, 20 - 25.000 πολίτες μπαίνουν στην πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό ενώ στους εμβολιασμούς πρώτης δόσης, τόνισε ότι την Παρασκευή θα περάσουμε τα 7 εκατομμύρια.

Για την τρίτη αναμνηστική δόση, ανέφερε ότι περάσαμε το ένα εκατομμύριο εμβολιασθέντες και μόνο χθες Τρίτη έκλεισαν ραντεβού 125.000 για την τρίτη δόση, ενώ τη Δευτέρα ήταν 150.000.

Δικαιούχοι, επανέλαβε ο υφυπουργός είναι όσοι έχουν κλείσει το 6μηνο οι οποίοι ανέρχονται σε 2,8 εκατομμύρια. Από αυτούς, πρόσθεσε, έχουν εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο και έχουν κλείσει το ραντεβού τους περίπου 850.000, δηλαδή ένα ποσοστό 65%.

Σε λίγες ημέρες εκτίμησε ότι θα έχουμε φτάσει στους δικαιούχους.

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι χθες Τρίτη πραγματοποιήθηκαν συνολικά 80.000 εμβολιασμοί και φτάνουμε τον αριθμο των 100.000 όπως το Μάιο.

Αναφορικά με τους ανεμβολίαστους που τώρα θα κάνουν την πρώτη δόση, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε πως είναι νεότεροι ή στις παραγωγικές ηλικίες.

Περίπου 570.000 πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί και είναι κατά βάση αυτοί που βρίσκονται στα νοσοκομεία, τόνισε ο υφυπουργός.

Για το ενδεχόμενο επιβολής lockdown ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει, καθώς το 75% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο.

«Το lockdown δίνει προσωρινή ανάσα στο σύστημα υγείας αλλά δεν λύνει το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με τον εμβολιασμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.