Γεωργαντάς: Άνοιξε η πλατφόρμα για 120.000 νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών

Γεωργαντάς: Άνοιξε η πλατφόρμα για 120.000 νέα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών

Την παράδωση από τη Pfizer στις 3 Ιανουαρίου, νέας παρτίδας παιδιατρικών εμβολίων, γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. Μιλώνας στην ΕΡΤ είπε ότι άνοιξε η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού 120.000 εμβολιασμών, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιανουάριο.

Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς έχουν γίνει 15.000 εμβολιασμοί σε παιδιά ηλικίας 5 -11 ετών και έχουν διατεθεί σχεδόν όλα τα διαθέσιμα εμβόλια. «Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα η οποία πραγματικά μας ξάφνιασε», συμπλήρωσε.

Κάλεσε μάλιστα τους γονείς που έχουν ήδη κλείσει το ραντεβού για να εμβολιάσουν τα παιδιά τους να μπουν στη σχετική πλατφόρμα και να δουν αν υπάρχει κάποια ημερομηνία διαθέσιμη για νωρίτερα.

Σημειώνεται, ότι οι εμβολιασμοί των παιδιών πραγματοποιούνται σε πρωτοβάθμιες δομές φροντίδας υγείας και σε νοσοκομεία, ενώ στην Αττική γίνονται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα: στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο ΚΥ Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Απαντώντας σε ερώτηση αν εξετάζεται το ενδεχόμενο, λόγω της εξάπλωσης της Όμικρον, να ανοίξουν τα σχολεία μία εβδομάδα αργότερα, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο δεδομένο, λέγοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία έχει παρατηρηθεί ότι δεν αποτέλεσαν ιδιαίτερη εστία διασποράς το προηγούμενο διάστημα.

Η Ελλάδα η πρώτη χώρα που επέτρεψε το εμβολιασμό στους τρεις μήνες

Μιλώντας για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που επέτρεψε τον εμβολιασμό της αναμνηστικής δόσης, για όλους άνω των 18 ετών, μετά τους τρεις μήνες. Αυτό, όπως ανέφερε, μας έχει δώσει τη δυνατότητα να είμαστε η πρώτη χώρα πανευρωπαϊκά στον εμβολιασμό με την τρίτη αναμνηστική δόση που είναι πολύ καθοριστική για τον περιορισμό της Όμικρον.

«Αυτή τη στιγμή έχουν εμβολιαστεί 3.242.000 με την αναμνηστική δόση και υπάρχει και 1.000.000 που έχει προγραμματίσει την αναμνηστική δόση. Αυτό είναι ποσοστό 76% του συνόλου των δικαιούχων», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης και τέταρτης δόσης του εμβολίου έναντι του κορονοϊού ο ίδιος τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει εισηγηθεί κάτι τέτοιο παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ανοσοκατασταλμένων που δεν έχουν ανταποκριθεί.

Προσπαθούμε να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία και την κοινωνία

«Προσπαθούμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ανάγκη να προστατευθεί η δημόσια υγεία έναντι της νέας μετάλλαξης που βλέπετε με την ταχύτητα έρχεται και ταυτόχρονα να κρατήσουμε και την οικονομία ανοιχτή» είπε ο κ. Γεωργαντάς και πρόσθεσε ότι «τα μέτρα είναι απολύτως λογικά και η αυστηρή τήρησή τους θα φέρει τα αποτελέσματα που όλοι επιθυμούμε».

Σχολιάζοντας την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι «παρότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων δεν έχουμε μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς ο αριθμός των νοσηλειών δεν αυξάνει αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων».