Γεωργαντάς: Το 50% των δικαιούχων έχει κάνει ήδη τρίτη δόση ή έχει κλείσει ραντεβού

Γεωργαντάς: Το 50% των δικαιούχων έχει κάνει ήδη τρίτη δόση ή έχει κλείσει ραντεβού

Αυξάνονται καθημερινά τα ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, από χθες το βράδυ, με την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τους ανεμβολίαστους από τον πρωθυπουργό, καταγράφεται κινητικότητα.

Πρόσθεσε ότι ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι το εμβόλιο είναι η μόνη λύση. Ενδεικτικά ανέφερε ότι 20.000 πολίτες χθες και συνολικά 300.000 τις τελευταίες 14 ημέρες προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για την πρώτη δόση, ενώ επισήμανε ότι σε 6-7 μέρες θα περάσουμε τα 7 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση. 

Ειδικά για την τρίτη δόση, χθες κλείστηκαν 70.000 νέα ραντεβού. «Μέχρι σήμερα πάνω από το 50% έχει είτε εμβολιαστεί είτε έχει σπεύσει να κλείσει το ραντεβού του», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα για όσους έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την τρίτη δόση, η οποία μπορεί να γίνει από τους 6 μήνες και μετά. 

Σχετικά με τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στο επτάμηνο για τους άνω των 60 ετών που τίθεται σε εφαρμογή από τις 13 Δεκεμβρίου, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε ότι «δίνεται ο χρόνος που απαιτείται σε όσους έχουν συμπληρώσει το εξάμηνο και τον έναν μήνα επιπλέον για να κάνουν την τρίτη δόση, γιατί η επιστήμη έδειξε ότι πραγματικά ασθενεί η θωράκιση».