Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο, με παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο, με παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά

Την Κυριακή στα νησιά του Ιονίου, με εξαίρεση την Κέρκυρα, θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές, φαινόμενα που από το απόγευμα ενδέχεται να επηρεάσουν πρόσκαιρα τμήματα της Δυτικής Στερεάς και της Δυτικής Πελοποννήσου. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, στις Σποράδες και στη Χαλκιδική θα υπάρχουν αυξημένες νεφώσεις, που είναι αρκετά πιθανό να δώσουν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, αλλά τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα εκδηλωθεί παγετός που τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -9 έως 5 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -6 έως 8, στην Ήπειρο από -3 έως 13 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -4 έως 9, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 0 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -1 έως 7 βαθμούς, και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που στα βόρεια πελάγη θα φτάνουν τα 4-5 Μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα τα 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικών διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα περιοριστούν. Μικρή είναι η πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού τις επόμενες μέρες:

ΚΥΡΙΑΚΗ 16-01-2022

Γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές νεφώσεις και πιθανόν λίγες ασθενείς βροχές προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και το νότιο Ιόνιο. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες, ενώ από το βράδυ πιθανό να σχηματιστούν και ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 και πιθανώς 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νότιους νοτιοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς και μόνο στα δυτικά έως τους 15 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17-01-2022

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Στα ανατολικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, που από το απόγευμα κατά τόπους θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΤΡΙΤΗ 18-01-2022

Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στα ανατολικά θα υπάρχουν κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά ορεινά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στα πελάγη 7 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19-01-2022

Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί αρχικά 5 με 7 μποφόρ, όμως γρήγορα στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΠΕΜΠΤΗ 20-01-2022

Στη δυτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.