Γαλλία: Πυροβόλησαν ένοπλο που προσπάθησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα

Γαλλία: Πυροβόλησαν ένοπλο που προσπάθησε να εισβάλει σε αστυνομικό τμήμα

O άνδρας, τον οποίο σκότωσαν σήμερα αστυνομικοί κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης που πραγματοποίησε εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος στο Παρίσι, είχε στην κατοχή του «ένα (κομμάτι) χαρτί με τη σημαία» της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και με ένα «χειρόγραφο κείμενο στην αραβική γλώσσα με το οποίο αναλάμβανε κατηγορηματικά την ευθύνη», γνωστοποίησε σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού.

Μετά την ανακάλυψη αυτών των στοιχείων, οι εισαγγελείς που ειδικεύονται σε υποθέσεις αντιτρομοκρατίας ανέλαβαν τις έρευνες για αυτήν την επίθεση, επιβεβαίωσε σε ένα δελτίο Τύπου ο εισαγγελέας Φρανσουά Μολέν.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι ο επιτιθέμενος στο αστυνομικό τμήμα ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και μπορεί να ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ φέρεται ότι φώναξε Αλλάχ Ακμπάρ την ώρα που αποπειράθηκε να επιτεθεί σε έναν αστυνομικό.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επιτιθέμενος δέχθηκε δύο με τρεις πυροβολισμούς ενώ βρισκόταν στο δρόμο και στη συνέχεια περικυκλώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, διευκρίνισε ότι ο άνδρας ο οποίος αποπειράθηκε να εισέλθει σε αστυνομικό τμήμα φωνάζοντας "Αλλάχ Άκμπαρ" (Ο Θεός είναι μεγάλος), φορούσε ψεύτικη ζώνη εκρηκτικών. Ερωτηθείς αν η ζώνη ήταν ψεύτικη, ο εκπρόσωπος απάντησε "Ναι".

Νωρίτερα, πηγή από το συνδικάτο των αστυνομικών, την οποία επικαλούνταν το Reuters, ανέφερε πως ο άνδρας φορούσε όντως ζώνη, αλλά ήταν ψεύτικη. Η μονάδα εξουδετέρωσης βομβών επιβεβαίωσε ότι ήταν ψεύτικη", είπε η ίδια πηγή.

Ο άνδρας με το μαχαίρι, έφερε μια διάταξη που έμοιαζε με ζώνη με εκρηκτικά αλλά ήταν "ψεύτικη", πληροφορήθηκε το Γαλλικό Πρακτορείο από το υπουργείο Εσωτερικών και δικαστική πηγή. Ο άνδρας είχε κάτω από το παλτό του κολλημένη με σελοτέιπ μια θήκη από την οποία εξείχε ένα καλώδιο, όμως "η διάταξη αυτή δεν περιείχε εκρηκτικά", διευκρίνισε η δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το περιστατικό αυτό σημειώθηκε σήμερα που συμπληρώνεται ένα έτος από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τον περσινό Ιανουάριο στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στη γαλλική πρωτεύουσα, και μερικά λεπτά αφού ο πρόεδρος Francois Hollande είχε κάνει ομιλία στις δυνάμεις ασφαλείας σε μια άλλη περιοχή του Παρισιού για την επέτειο της επίθεσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ