Γαλλία: Επίθεση με αυτοκίνητο σε στρατιώτες στη Βαλάνς

Γαλλία: Επίθεση με αυτοκίνητο σε στρατιώτες στη Βαλάνς

Ένας στρατιωτικός που εκτελούσε υπηρεσία μπροστά από το Μεγάλο Τέμενος της Βαλάνς, στη νοτιοανατολική Γαλλία, άνοιξε σήμερα το απόγευμα πυρ εναντίον ενός άνδρα ο οποίος προσπάθησε να πέσει πάνω του με το αυτοκίνητο που οδηγούσε, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο στρατιωτικός τραυμάτισε στο μπράτσο και στο πόδι τον οδηγό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μια σφαίρα τραυμάτισε επίσης έναν περαστικό στη γάμπα, διευκρινίσθηκε από τη νομαρχία του Ντρομ.

Ο στρατιωτικός χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο και τραυματίσθηκε στο γόνατο και στην κνήμη, ενώ η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ο οδηγός, ο οποίος κατηύθυνε εσκεμμένα το αυτοκίνητό του προς τον στρατιωτικό για λόγους που παραμένουν άγνωστοι μέχρι στιγμής, ενήργησε μόνος του, σύμφωνα με τη νομαρχία.

Μετά της επιθέσεις του Ιανουαρίου στο Παρίσι (17 νεκροί), η Γαλλία έχει αναπτύξει στρατιωτικούς για να ενισχύσουν την αστυνομία στη φρούρηση ευαίσθητων σημείων στην εθνικη επικράτεια.

Ο δήμαρχος της Βαλάνς Νικολά Νταραγκόν δήλωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο iTELE πως ο περαστικός που τραυματίσθηκε είναι ένας 72χρονος μουσουλμάνος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ταυτότητα, τα κίνητρα και η ψυχολογική κατάσταση του δράστη δεν είναι ακόμη γνωστά.

"Τέσσερις στρατιώτες βρίσκονταν μπροστά από το τζαμί, ένα μετριοπαθές, ήσυχο τζαμί, ανάμεσα σε δύο προσευχές, σε μια στιγμή που έφθαναν πολλοί πιστοί", δήλωσε ο Νταραγκόν. "Ένα αυτοκίνητο κατευθύνθηκε καταπάνω τους".

Ο οδηγός προσπάθησε δύο φορές να χτυπήσει τους στρατιώτες, οι οποίοι τον πυροβολησαν κατά τη δεύτερη απόπειρά του", πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ