Γαϊτάνης: Οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες

Γαϊτάνης: Οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων είναι απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες

«Οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που προσπαθούν, σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την εξέλιξη των πυρκαγιών είναι πράξεις απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

«Η Νέα Δημοκρατία στέκεται σθεναρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ έχει ως εξής:

«Οι τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων που προσπαθούν, σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, να ενημερώσουν την κοινή γνώμη για την εξέλιξη των πυρκαγιών είναι πράξεις απαράδεκτες και απολύτως καταδικαστέες. Η Νέα Δημοκρατία στέκεται σθεναρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες.»

 Υπενθυμίζεται ότι επίθεση δέχτηκε χτες συνεργείο του Οpen που βρισκόταν στους Θρακομακεδόνες για να καταγράψει τις εξελίξεις τις πυρκαγιάς μετά την αναζωπύρωση του μετώπου στην περιοχή, αλλά και στη Βαρυμπόμπη. Ο προπηλακισμός καταγράφτηκε κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης. 

Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο, η δημοσιογράφος ακούγεται να ουρλιάζει καθώς δέχεται την επίθεση από τα άτομα που χτυπούσαν και τα τζάμια του αυτοκινήτου, στο οποίο επέβαινε. Στη συνέχεια, όπως σχολίασε η δημοσιογράφος, με την παρέμβαση των πυροσβεστών, έληξε το συμβάν.