Γαϊτάνης: Ισχυρό μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας η εξόφληση του χρέους στο ΔΝΤ

Γαϊτάνης: Ισχυρό μήνυμα δημοσιονομικής σταθερότητας η εξόφληση του χρέους στο ΔΝΤ

Με την πρόωρη εξόφληση των οφειλών στο ΔΝΤ «στέλνουμε θετικό μήνυμα στις αγορές και ενισχύουμε περαιτέρω την αξιοπιστία της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Γαϊτάνης, υπογραμμίζοντας πως εξοικονομούνται 230 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό, προς όφελος όλων των πολιτών.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της αποπληρωμής των οφειλών της χώρας προς το ΔΝΤ, ο Τάσος Γαϊτάνης τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη για την οικονομία, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες και την κοινωνία.

«Πρόκειται για το αποτέλεσμα της ορθής οικονομικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης διαδικασίας, υλοποιείται μία ακόμη προγραμματική δέσμευση της κυβέρνησής μας», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως παράλληλα, «κλείνουμε οριστικά το κεφάλαιο που είχε ανοίξει το Μάιο του 2010 με την προσφυγή στο Ταμείο».

Ταυτόχρονα, συνέχισε, εν μέσω παγκόσμιας κρίσης, στέλνουμε θετικό μήνυμα στις αγορές ενισχύοντας περαιτέρω την αξιοπιστία της χώρας, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και εξοικονομούνται 230 εκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό, προς όφελος όλων μας.