Γ. Τσατάνη: Εις βάρος μου εξυφαίνεται ύποπτος ιστός, ιστός αράχνης

Γ. Τσατάνη: Εις βάρος μου εξυφαίνεται ύποπτος ιστός, ιστός αράχνης

Λάβρος κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου εμφανίστηκε η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη κατά τη διάρκεια της ακρόασής της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η κυρία Τσατάνη κατήγγειλε εκ νέου παρεμβάσεις στο έργο της, αποδίδοντας κακουργηματικό χαρακτήρα.

«Είμαι αληθής από την πρώτη φράση ως την τελευταία», είπε για να προσθέσει με νόημα: Είμαι θυμωμένη και αγανακτισμένη, αλλά όχι φοβισμένη γιατί είμαι όρθια». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία σχέση με το σκοτεινό πρόσωπο της διαπλοκής και με μιαφόζικα χτυπήματα.

Σε ότι αφορά τις περίφημες τηλεφωνικές κλήσεις της με τον κ. Παπαγγελόπουλο ξεκαθάρισε ότι «δεν είχε ποτέ περάσει από το μυαλό μου ότι θα είχα δεχθεί με τέτοιο περιεχόμενο παρεμβάσεις όπως έγινε στις 16.11.2015 στη συνάντησή μας και στην τηλεφωνική επικοινωνία στις 22.11.2015», ενώ επέμεινε στις καταγγελίες της.

«Δεν μπόρεσε να συμφιλιωθεί με την αλήθεια και να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα για τις δυο επικοινωνίες μας και προβληματίζομαι για την ανησυχία του και τον προβληματισμό του και στη Βουλή και στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής και στις καταθέσεις του στην Επιτροπή Θεσμών», σημείωσε σχετικά με τη δράση του κ. Παπαγγελόπουλου, για να προσθέσει ότι «προσπαθεί (σ.σ. ο Παπαγγελόπουλος) να παρεκτρέπει το όλο περιεχόμενο της αναφοράς μου σε παλαιότερες υποθέσεις που έχω χειριστεί ιδιαίτερα με την υπόθεση του Βατοπεδίου».  

Ειδικότερα, αναφορικά με την υπόθεση Βγενόπουλου τόνισε ότι δεν συνέτρεχε κανένας λόγος εξαίρεσής της από την υπόθεση δεν είχα καμία φιλία ή σχέση με εμπλεκόμενο πρόσωπο ώστε να εξαιρεθώ». Σχετικά με τις πολιτικές σχέσεις με συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα συγγενικών της προσώπων είπε ότι δεν την επηρέασαν ποτέ ούτε κατ' ελάχιστον, ενώ διέψευσε ότι ζήτησε από τον κ. Παπαγγελόπουλο οποιαδήποτε βοήθεια για την κόρη της: «Δεν εμπλέκομαι στην δραστηριότητά της και την είχα συμβουλεύσει να μην ακολουθήσει το δρόμο του πατέρα της (στην πολιτική)».

«Εις βάρος μου εξυφαίνεται ύποπτος ιστός, ιστός αράχνης», συμπλήρωσε με νόημα  η κυρία Τσατάνη και επισήμανε: «Υπηρετώ το νόμο, τα πραγματικά γεγονότα, τον όρκο μου και την συνείδησή μου».

Αλέξανδρος Διαμάντης