Γ. Στουρνάρας: Θετικότερες οι εξελίξεις για την Ελλάδα

Γ. Στουρνάρας: Θετικότερες οι εξελίξεις για την Ελλάδα

Την άποψη ότι θα πρέπει να στηριχθεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ελλείμματα και την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντησή του με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα.

"Ο Μάριο Ντράγκι έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται το ευρώ και την Ευρωζώνη, αλλά για να τα καταφέρει σ'' αυτόν τον τομέα πρέπει να δοθούν και τα θεσμικά μέσα που έχουν άλλες Κεντρικές Τράπεζες", ανέφερε ο Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι η χώρα μας θα πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια αυτή, ακόμα και με αλλαγή του καταστατικού της Ευρωτράπεζας.

Ο Γιάννης Στουρνάρας από την πλευρά του έκανε λόγο για θετικότερες εξελίξεις για την Ελλάδα από ότι πριν λίγο καιρό, όπως άλλωστε καταδεικνύουν και τα νεότερα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας. Ο κεντρικός τραπεζίτης χαρακτήρισε την ΕΚΤ πυλώνα σταθερότητα στην Ευρώπη.

"Στην ουσία η νομισματική πολιτική φέρει πολύ μεγάλο βάρος σήμερα για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη. Θα επιθυμούσαμε, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, και κυβερνήσεις μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, όσες μπορούν βέβαια, όσες έχουν αυτό που λέμε ''δημοσιονομικό χώρο'', αλλά και μέσω μεταρρυθμίσεων, να συμβάλουν και αυτές" τόνισε ο κ. Στουρνάρας.

Σε ό,τι αφορά το καταστατικό της ΕΚΤ, ο Γιάννης Στουρνάρας είπε στον κ. Παυλόπουλο πως καθορίζεται από τη Συνθήκη και χρειάζεται ομοφωνία για να αλλάξει, εκτιμώντας ωστόσο ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και ο επικεφαλής της, Μάριο Ντράγκι, εκπληρώνει το ρόλο της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πηγή: skai.gr