Γ. Στουρνάρας στον εισαγγελέα: Μου είπε ότι με καταγράφει ο Π. Πολάκης - Δεν συναίνεσα

Γ. Στουρνάρας στον εισαγγελέα: Μου είπε ότι με καταγράφει ο Π. Πολάκης - Δεν συναίνεσα

Δίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα για την υπόθεση της συνομιλίας του με τον Παύλο Πολάκη, έδωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, διαβεβαιώνοντας ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ανακοίνωσε πως τον ηχογραφεί. Μάλιστα επισημαίνει ότι τα περί καταγραφής της συνομιλίας επιβεβαιώνονται και από την πιστότητα με την οποία αυτή μεταφέρθηκε και δημοσιοποιήθηκε, ενώ αναφέρει πως αν δεν ήθελε να τον ηχογραφήσει θα τον είχε καλέσει στο τριψήφιο τηλέφωνο.

Ειδικότερα, ο διοικητής της ΤτΕ κλήθηκε ως μάρτυρας από τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Μαρκαντωνάκη, ο οποίος ανέλαβε την διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της καταγραφής και της δημοσιοποίησης της συνομιλίας του με τον Π. Πολάκη. Στην κατάθεσή του ο Γ. Στουρνάρας αναφέρεται σε σημεία που δείχνουν ότι υπήρξε ηχογράφηση με κυριότερο αυτό της σχετικής ανακοίνωσης που έκανε από την αρχή της συνομιλίας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Αποσαφηνίζοντας πως ο ίδιος ουδέποτε συναίνεσε σε αυτή την ενέργεια φέρεται να κατάθεσε στον εισαγγελέα ότι ο Π. Πολάκης ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα Κυριακάτικης εφημερίδας καθώς και ότι η αποτύπωσή της ήταν τέτοιας πιστότητας που δύσκολα θα μπορούσε να μεταφερθεί από μνήμης. 

Τέλος φέρεται να δήλωσε στον αρμόδιο Εισαγγελέα ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εάν δεν ήθελε να καταγράψει τη συνομιλία θα μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο επικοινωνίας για να του μεταφέρει τις όποιες σκέψεις και ενστάσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή την υπόθεση του καταναλωτικού δανείου από την Attica Bank ύψους 100.000 ευρώ η αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε εξηγήσεις από τη διοίκηση της Τράπεζας γεγονός που προκάλεσε την οργίλη αντίδραση του Π. Πολάκη, ο οποίος κάλεσε στο Τηλέφωνο τον διοικητή απαιτώντας να διενεργηθούν έλεγχοι και σε άλλα πρόσωπα και επιχειρήσεις προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα μεταβεί στο κτήριο και θα απαιτήσει την υλοποίηση του  αιτήματός του λέγοντας ότι «θα έρθω από εκεί».

Εν συνεχεία η συνομιλία δημοσιοποιήθηκε με πιστότητα με τον κ. Πολάκη να δηλώνει πως τον πήραν τηλέφωνο δημοσιογράφοι στους οποίους μετέφερε από μνήμης τη σχετική συνομιλία. «Έχω πολύ καλό μνημονικό» δήλωνε μετά και την αποκάλυψη πως η πράξη της ηχογράφησης χωρίς συναίνεση ειδικά, διώκεται ως κακούργημα.