Γ. Ρέτσος: Ο κόσμος του τουρισμού έτοιμος να υποδεχτεί με ασφάλεια τους επισκέπτες

Γ. Ρέτσος: Ο κόσμος του τουρισμού έτοιμος να υποδεχτεί με ασφάλεια τους επισκέπτες

«Ο κόσμος του τουρισμού είναι έτοιμος να υποδεχτεί με ασφάλεια τους επισκέπτες που θα έλθουν στην Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Ρέτσος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Τετάρτης.

Όπως υπογράμμισε, ο εφετινός στόχος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων είναι να λειτουργήσουν με ασφάλεια προστατεύοντας το "brand" της χώρας.

Επισημαίνοντας ότι «ο ελληνικός τουρισμός θα ξεπεράσει και την παρούσα δύσκολη συγκυρία», σημείωσε ότι «η εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών στην Ελλάδα, πάει χέρι-χέρι με την εξέλιξη των δεδομένων της πανδημίας».

Παράλληλα, σχολίασε πως κάθε πρόβλεψη για τουριστικά μεγέθη είναι παρακινδυνευμένη.

Ερωτηθείς για χαμηλή συμμετοχή στους εμβολιασμούς σε νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση όπως η Ζάκυνθος η Κεφαλονιά, κι ο Λέσβος και αν αυτό θα αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για την τουριστική κίνηση, ο κ. Ρέτσος ανέφερε ότι «οι επαγγελματίες του τουρισμού γνωρίζουν πολύ καλά ότι το συντριπτικό ποσοστό του ΑΕΠ στα νησιά προέρχεται από τον τουρισμό, στο Ιόνιο άνω του 75% στο Νότιο Αιγαίο φτάνει το 95% και αντιλαμβάνονται ότι για να αρχίσουμε να έχουμε τουριστικές ροές πρέπει να μπούμε στο "πράσινο χρώμα" του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων) κι αυτό μπορεί να γίνει σαφώς μόνο με την πτώση των κρουσμάτων».

«Θεωρώ ότι το επόμενο διάστημα θα που θα δοθεί η δυνατότητα θα αυξηθεί η συμμετοχή τους στο εμβολιασμό, αν όχι υπάρχει κίνδυνος, πέραν των συνεπειών της πανδημίας, να είναι αρνητική η εξέλιξη της τουριστικής σεζόν. Από τη στιγμή που θα τους δοθεί η δυνατότητα για το εμβόλιο θα το κάνουν σε μεγάλο ποσοστό θα το δούμε το επόμενο διάστημα», σημείωσε.