Γ. Ρέτσος: Μεγάλο και ανέλπιστο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ

Γ. Ρέτσος: Μεγάλο και ανέλπιστο τουριστικό ρεύμα από τις ΗΠΑ

Για μεγάλο και ανέλπιστο τουριστικό ρεύμα από την Αμερική προς τη χώρα μας, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ρέτσος, παρατηρείται έκρηξη πτήσεων από πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε το 2019.

Αντίθετα, εξήγησε, ότι υπάρχει πρόβλημα με τη Μεγάλη Βρετανία και θα πρέπει το ελληνικό κράτος να διαχωρίσει τις περιοχές που έχουν αυξημένα ποσοστά κρουσμάτων και να ενημερώσει τις βρετανικές αρχές για να μην καθυστερήσουν οι αφίξεις Βρετανών τουριστών προς την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι η United Airlines ξεκινά καθημερινό δρομολόγιο Αθήνα - Νέα Υόρκη από τις 3 Ιουνίου και καθημερινό δρομολόγιο Αθήνα - Ουάσινγκτον από την πρώτη Ιουλίου.

Στην «αερογέφυρα» που στήνεται συμβάλλει και η Delta με καθημερινό δρομολόγιο Αθήνα - Νέα Υόρκη από τις 28 Μαΐου, όπως και η American Airlines, η οποία από τις 3 Ιουνίου θα συνδέει την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη και από τις 4 Ιουνίου την πρωτεύουσα της χώρας με το Σικάγο.