Γ. Πρωτούλης: Ο λαός μας πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του

Γ. Πρωτούλης: Ο λαός μας πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του

«Ο λαός μας πρέπει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του» και το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό «να μην φτάσει καν στη Βουλή», τόνισε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 fm" και στην εκπομπή "Δύο στις Δώδεκα" με τον Φάνη Γρηγοριάδη.

Ο κ. Πρωτούλης ισχυρίστηκε ότι παρά τα όσα υποστηρίζει η κυβέρνηση οι «συντάξεις θα περάσουν από μια λαιμητόμο», ενώ τίθεται πλέον υπό «γενικευμένη» αμφισβήτηση η κοινωνική ασφάλιση.

«Αυτό που αφορά η κοινωνική ασφάλιση, που είναι η προστασία της αναπηρίας, της ασθένειας, της ανεργίας, που είναι όλες αυτές οι παροχές και τα δικαιώματα για την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όλα αυτά μπαίνουν αυτή τη στιγμή υπό αμφισβήτηση. Μπαίνουν υπό γενικευμένη αμφισβήτηση» τόνισε ο κ. Πρωτούλης και προσέθεσε:

«Δηλαδή, πρακτικά, αυτή τη στιγμή, έρχεται και εφαρμόζεται όλο αυτό το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψηφίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια, ξεκινώντας από το 2009, το 2010, τους νόμους πιο πριν και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπως είθισται να λέμε, τα χρόνια που εφαρμόστηκαν οι νόμοι των μνημονίων, δηλαδή τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, όπου η επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του εντάθηκε, όλοι αυτοί οι νόμοι μαζεμένοι έρχονται να εφαρμοστούν στην πιο επιθετική τους μορφή τώρα, το 2016, για να μην αφήσουν τίποτε όρθιο. Αυτό ο λαός δεν πρέπει να το επιτρέψει».

Ο κ. Πρωτούλης υποστήριξε ότι χρήματα από τον ιδρώτα των εργαζομένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τόσα χρόνια, χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς και ότι με αυτά πληρώθηκαν «τα χρέη των πλουτοκρατών» και τα «τα δανεικά και αγύριστα των βιομηχάνων», μέρος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αυτό το καλοκαίρι και οι «περιβόητες δεσμεύσεις της χώρας προς το ΔΝΤ στην ώρα τους και με το αζημίωτο» και συμπλήρωσε: «Λοιπόν, για τους τραπεζίτες, για τους βιομήχανους και τους εφοπλιστές λεφτά από τον ιδρώτα και τον κόπο των εργαζομένων, των ασφαλισμένων ταμείων υπάρχουν, και όταν είναι να δοθούν συντάξεις και παροχές εκεί εκλείπουν τα χρήματα;».

«Εμείς λέμε ότι ο λαός μας έχει δικαίωμα να ζήσει το 2016 μια ανθρώπινη ζωή», ανέφερε ο κ. Πρωτούλης και τόνισε: «Ο κόσμος δεν έχει τίποτε άλλο να περιμένει, πρέπει να βγει στο δρόμο, να αποτρέψει αυτή την επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, να ξεπεράσει όλα αυτούς τους σκοπέλους και τα εμπόδια της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας που προσπαθούν να του επιβάλλουν. Ο λαός έχει τεράστια δύναμη αν τη συνειδητοποιήσει. Πρέπει, δηλαδή, αυτό το νομοσχέδιο να μη φτάσει, λέμε εμείς, στη Βουλή, να μη φτάσει καν, και πολύ περισσότερο πρέπει να διεκδικήσει -μιλάμε για το 2016 δεν είμαστε στο 1916, είμαστε στο 2016- και πρέπει ο λαός μας να διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν, την κοινωνική ασφάλιση και όλα τα δικαιώματα του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ