G. Pittella: «Επαίσχυντα και σοκαριστικά» τα σχόλια Dijsselbloem

G. Pittella: «Επαίσχυντα και σοκαριστικά» τα σχόλια Dijsselbloem

O Jeroen Dijsselbloem δεν είναι κατάλληλος για να είναι πρόεδρος του Eurogroup, δήλωσε ο αρχηγός του ευρωομάδας των Σοσιαλιστών σήμερα, Τρίτη, κατηγορώντας τον ολλανδό υπουργό Οικονομικών για απαράδεκτα σχόλια για τις χώρες του Νότου της ΕΕ σε γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Dijsselbloem δήλωσε στην Frankfurter Allgemeine ότι «Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. (Αλλά) έχετε και υποχρεώσεις. Δεν μπορείτε να ξοδεύετε όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητάτε βοήθεια».

Ο κ. Pittella χαρακτήρισε τα σχόλια αυτά «επαίσχυντα και σοκαριστικά», όπως μετέδωσε το Politico.

«Ο Dijsselbloem πήγε πολύ μακριά με τη χρήση επιχειρημάτων που εισάγουν διακρίσεις έναντι των χωρών της νότιας Ευρώπης», είπε ο G. Pittella, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ή λόγος για τη χρήση τέτοια γλώσσας, ειδικά από κάποιον που υποτίθεται ότι είναι προοδευτικός».

Ο G. Pittella είπε ακόμα  ότι «δεν είναι η πρώτη φορά» και πως ο κ. Dijsselbloem έχει εκφράσει απόψεις «οι οποίες είναι ανοιχτά αντίθετες με τη γραμμή της ευρωπαϊκής προοδευτικής οικογένειας».

«Ειλικρινά αναρωτιέμαι αν ένα πρόσωπο που έχει αυτές τις πεποιθήσεις μπορεί να θεωρείται ακόμα ικανός να είναι πρόεδρος του Eurogroup», τόνισε χαρακτηριστικά ο Gianni Pittella.

(φωτογραφία: SOOC)