Γ. Πανούσης: έλαβα τηλεφωνήματα ν' αφήσω «τα παιδιά»

Γ. Πανούσης: έλαβα τηλεφωνήματα ν' αφήσω «τα παιδιά»

Στην αποκάλυψη-βόμβα πως «όταν γινόταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα «να αφήσω τα παιδιά»», προχώρησε ο πρώην υπουργός προστασίας του πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Στην ίδια συνέντευξη ο πρώην υπουργός δηλώνει  «Ιδιαίτερα ανήσυχος» για το διαφαινόμενο ενδεχόμενο οι διάδοχοί του να υλοποιήσουν το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ προχωρώντας στην «κατάργηση των ΜΑΤ και διάλογο με τους κουκουλοφόρους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς κρίνει τις αντιδράσεις της κυβέρνησης στις αποκαλύψεις του ο Γ. Πανούσης τις χαρακτηρίζει «Αμηχανο-ανήσυχες» και χαρακτηρίζει «συνταγματικά ανεπίτρεπτη» την φωτογραφική μήνυση εναντίον του που κατέθεσαν ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του πολίτη Νίκος Τόσκας και ο υπουργός δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος.  Χαρακτήρισε «ανεύθυνους» και «ασόβαρους» τους υπουργούς εργασίας και ναυτιλίας, Γιώργο Κατρούγκαλο και Θοδωρή Δρίτσα, οι οποίοι έσπευσαν να τον απαξιώσουν χωρίς να γνωρίζουν την υπόθεση.

Ήταν κατηγορηματικός ότι τα αποδεικτικά έγγραφα που κατέθεσε στην εισαγγελία «έχουν υπογραφές, σφραγίδες και κοινοποιήσεις», ενώ απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα για το αν διαθέτει κάποια επιπλέον στοιχεία τα οποία εμπλέκουν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στην απομάκρυνση του Στ. Σταυρόπουλου από την ηγεσία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο πρώην υπουργός προστασίας του πολίτη υπογράμμισε  «…προφανώς ο υπουργός έχει δικαίωμα να κάνει τις επιλογές του. Αλλά ό χρόνος και ο τρόπος παίζουν ρόλο τόσο στην αμεροληψία των αποφάσεων, όσο και στην καχυποψία με την οποία κανείς μπορεί να τις κρίνει. Αν αυτή ήταν μια πρώτη κίνηση και θα ακολουθήσουν κι άλλες στην ίδια κατεύθυνση, φοβάμαι ότι και ο πιο καλοπροαίρετος θα αρχίσει πλέον να διακρίνει πολιτική σκοπιμότητα…»