Γ. Μπουτάρης:  «Το 2016 δεν θα είναι χρονιά έργων, αλλά συντηρήσεων και συμμαζεμάτων»

Γ. Μπουτάρης: «Το 2016 δεν θα είναι χρονιά έργων, αλλά συντηρήσεων και συμμαζεμάτων»

"Δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα τι θα γίνει με τις χρηματοδοτήσεις του 2016. Εάν είχαμε μια ομαλή ροή θα μπορούσαμε να κάνουμε ευκολότερα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Η χρονιά που ακολουθεί δεν είναι χρονιά έργων, αλλά συντηρήσεων και συμμαζεμάτων" δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή το Τεχνικό Πρόγραμμα του κεντρικού Δήμου για το 2016, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε πως η διοίκηση αναζητά από άλλες χρηματοδοτήσεις για να γίνουν έργα στην πόλη και αναφέρθηκε σε λύσεις που παρουσιάζονται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Περιφερειακής Ανάπτυξης, την Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Μαύρης Θάλασσας, είτε την Παγκόσμια Τράπεζα.

"Ο Δήμος είναι πολύ καλά ταμειακά και ευχαρίστως μας δανείζουν, αλλά δεν δίνουν χρήματα στον αέρα. Θέλουν τα έργα να είναι κατά βάση ανταποδοτικά" είπε ο κ. Μπουτάρης.

Συρρικνωμένο, γενικό, πρόχειρο και αποσπασματικό χαρακτήρισε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Εντάξει", Σταύρος Καλαφάτης, το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως "δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης που θέλει να παίξει ρόλο".

Για "πάντρεμα" του Τεχνικού Προγράμματος του 2015 με αυτό του 2016 έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, το οποίο στοχεύει στην υλοποίηση έργων υποδομών, αστικών αναπλάσεων, βιώσιμης κινητικότητας και ενεργειακής υποδομής.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης διαμορφώνεται στα 13,17 εκατ. ευρώ, μειωμένο κατά 46,3%, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί η κατάσταση με τα έργα του ΕΣΠΑ που δεν θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2015 αλλά και ποια θα ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 - 2020. Το ποσό των περίπου 6,9 εκατ. ευρώ αφορά συνεχιζόμενα έργα και μελέτες, ενώ το ποσό των 6,2 νέες ενδείξεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ