Γ. Κουμουτσάκος: «Όχι» στις τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Θράκη

Γ. Κουμουτσάκος: «Όχι» στις τουρκικές προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Θράκη

Τη διαφωνία της ΝΔ με την εξαγωγή τουρκικών προεκλογικών εντάσεων σε ελληνικό έδαφος και μεταξύ Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος, τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος με αφορμή την επίσκεψη του αντιπάλου του Ερντογάν στις τουρκικές εκλογές, Μουχαρέμ Ιντζέ, στη Θράκη.

Συγκεκριμένα ο Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Η Νέα Δημοκρατία είναι αντίθετη με τη μεταφορά στη Θράκη της προεκλογικής κομματικής αντιπαράθεσης ενόψει των εκλογών στην Τουρκία. 

Δεν συμφωνούμε με την εξαγωγή τουρκικών προεκλογικών συγκεντρώσεων, εντάσεων και πόλωσης σε ελληνικό έδαφος και μεταξύ Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος.

Καλούμε την κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα, όπως έχει γίνει και σε άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Υπενθυμίζεται, ότι ο υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας και ηγέτης  της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας (CHP), Μουχαρέμ Ιντζέ θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 31 Μαΐου προεκλογική ομιλία στην Κομοτηνή προκαλώντας έντονα ερωτήματα τόσο για την απόφασή του όσο και για τη στάση της ελληνικής πλευράς.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ είναι ο πρώτος υποψήφιος που πραγματοποιεί προεκλογική καμπάνια στη Θράκη και ουσιαστικά δείχνει να μεταφέρει την προεκλογική σύγκρουση της γειτονικής χώρας στην ελληνική πλευρά. Και αυτό διότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και δεν ψηφίζουν στις τουρκικές εκλογές. 

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης δεν υπάρχει κάποια αντίδραση, αν και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν έχει επιτραπεί να μιλήσει σε συγκεντρώσεις κάποιος εκ των υποψηφίων προέδρων. Μάλιστα έχουν απαγορευτεί ομιλίες του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και συνεργατών του ή στελεχών της κυβέρνησής του. Η μόνη, μέχρι τώρα, ομιλία υποψηφίου για τις εκλογές της Τουρκίας ήταν αυτή του Ταγίπ Ερντογάν στο Σεράγεβο πριν από μια εβδομάδα περίπου.

Φωτογραφία intime news