Γ. Κατρούγκαλος: Nα δοθεί προτεραιότητα στα χρέη προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς

Γ. Κατρούγκαλος: Nα δοθεί προτεραιότητα στα χρέη προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε την πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, για ρύθμιση των συνολικών οφειλών των πολιτών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία, ο Υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επιμελητηρίου, κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Κόλλια, τον Αντιπρόεδρο, Κώστα Κωνσταντινίδη, και το μέλος της Κεντρικής Διοίκησης, Παναγιώτη Νταή, ο κ. Κατρούγκαλος εξέφρασε τις επιφυλάξεις του, σημειώνοντας ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα χρέη προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς λόγω της κατάστασης στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είπαν στον Υπουργό ότι θα στείλουν τις αναλυτικές προτάσεις τους για το ασφαλιστικό, όπως αυτές θα προκύψουν από την επιτροπή που έχει συσταθεί για το θέμα, τονίζοντας όμως ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες οριζόντιες μειώσεις στους συνταξιούχους, αλλά να λαμβάνονται υπόψη οι εισφορές που έχουν καταβληθεί. Ο Υπουργός είπε ότι οι συντάξεις θα βγαίνουν με κριτήρια το μισθό, τις εισφορές και το ποσοστό αναπλήρωσης, όπως αυτό θα διαμορφωθεί.

Θετικά αντιμετώπισε ο κ. Κατρούγκαλος και την πρόταση του ΟΕΕ για έκπτωση στις εισφορές των νέων αυτοαπασχολούμενων ασφαλισμένων για τα πρώτα χρόνια ή για παραμονή τους στη χαμηλή κλίμακα. Τόνισε, πάντως, ότι θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το εισόδημα του ασφαλισμένου.