Γ. Κατρούγκαλος: Δεν έχει γίνει και BBC η ΕΡΤ

Γ. Κατρούγκαλος: Δεν έχει γίνει και BBC η ΕΡΤ

Υπέρ του Νίκου Παππά στην κόντρα του με τον Νίκο Φίλη για την ΕΡΤ τάχθηκε ο Γιώργος Κατρούγκαλος. «Έτσι όπως το ακούω, ο Νίκος Παππάς έχει δίκιο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών προσθέτοντας πως «είναι προφανές ότι ο Νίκος Παππάς έχει ευθύνη στο αντικείμενο και εκφράζει την κυβερνητική θέση αλλά κάθε κριτική πρέπει να την ακούμε ακόμα και αν προέρχεται από τη δική μας παράταξη».

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα ο Γ. Κατρούγκαλος αρχικά παρατήρησε ότι στην κρατική τηλεόραση «δεν υπάρχει η ομοφωνία και η ομοχρωμία του παρελθοντος γιατί υπάρχουν και πολλοί άνθρωποι από τη ΝΕΡΙΤ. Δεν θελήσαμε να κάνουμε κυνήγι μαγισσών. Μπορεί μερικοί να το σκέφτηκαν αλλά είναι η απόλυτη μειοψηφία».

Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η ΕΡΤ «δεν έχει γίνει BBC αλλά με κάποια εχέγγυα ανεξαρτησίας να γίνει καλύτερη από τα ιδιωτικά κανάλια όχι μόνο στην ειδησεογραφία αλλά και στην παραγωγή πολιτισμού».

Στο θέμα των συντάξεων και την περικοπή τους ο Γ. Κατρούγκαλος εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «δεν πρέπει να πάρουμε άδεια από κανέναν», ωστόσο σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε σύγκρουση «για τον απλό λόγο ότι αν και δεν έχουμε το μέτρο τις προέγκρισης έχουμε και τις αγορές».

«Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει ο εκβιασμός του ΔΝΤ» πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επιμένοντας ότι «δεν πρέπει και δεν θα γίνουν οι περικοπές στις συντάξεις»

Μιλώντας τέλος για το Σκοπιανό είπε ότι «είναι κυριαρχικό δικαίωμα της άλλης πλευράς πώς να υλοποιήσει τη συμφωνία. Η υποχρέωσή της είναι η συνταγματική αναθεώρηση».

«Δεν πιστεύω ότι έχει ανακοπεί η δυναμική της συμφωνίας και ότι είναι αμοιβαία επωφελής και για τις δύο χώρες. Είναι συμβιβασμός, όπως κάθε συμφωνία, αλλά ισορροπημένος υπέρ των δύο κρατών» πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, ο οποίος χαρακτήρισε «συναισθηματική αντίδραση» όσα γίνονται στην Ελλάδα υποστηρίζοντας «δεν είναι η αιτία της μόνο αυτά που έχουν ακούσει οι πολίτες αλλά και η τραυματισμένη εθνική υπερηφάνεια των καιρών των Μνημονίων».