Γ. Γεραπετρίτης: Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί το άνοιγμα της αγοράς

Γ. Γεραπετρίτης: Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί το άνοιγμα της αγοράς

«Η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί το άνοιγμα της αγοράς» δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υπογραμμίζοντας πως «ό,τι υπάρξει θα είναι μετρημένο».

Επιπρόσθετα ανέφερε πως «δεν θα προχωρήσουμε σε άνοιγμα υπό την πίεση στο σύστημα υγείας», ενώ είπε πως «τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για ένα βασικό χρονοδιάγραμμα».

Την ίδια στιγμή απέκλεισε στην παρούσα χρονική συγκυρία η κυβέρνηση να πάει σε σπαστά μέτρα ενώ τόνισε ότι «η εκκλησία θα πρέπει να προσαρμοστεί στις ανάγκες».

Σε ότι αφορά τη Σύνοδο Κορυφής, ανέφερε ότι «θα πρέπει να υπάρξει απόφαση για το Ταμείο Ανάκαμψης και την αποδέσμευση των πόρων ενώ είπε πως αναμένουμε μια νέα καταδίκη της Τουρκίας».

Αναφορικά με την βίλα Τσίπρα στο Σούνιο, τόνισε πως «πρέπει να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στα περιουσιακά στοιχεία όλων», λέγοντας ότι «θα πρέπει όλοι να στεκόμαστε στα πολιτικά επιχειρήματα και όχι στην φθηνή αντιπαράθεση». Δήλωσε ακόμα ότι είναι απολύτως αντίθετος με την απειλή διώξεων κατά δημοσιογράφων λέγοντας πως «είναι αυτονόητη η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα».

«Θα υπάρξει μεγάλη εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό», δήλωσε, τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης: «Εντός της ημέρας θα κατατεθεί ρύθμιση για το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα γίνει η εκστρατεία» σημειώνοντας πως «πριν από το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την καμπάνια».