Γ. Γεωργαντάς: Στόχος οι 2,107 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα - Πώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά τους εμβολιασμούς

Γ. Γεωργαντάς: Στόχος οι 2,107 εκατ. εμβολιασμοί τον μήνα - Πώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά τους εμβολιασμούς

«Στόχος μας είναι να γίνονται το μήνα στην Ελλάδα 2,107 εκατ. εμβολιασμοί», δ'ηλωσε μιλώντας στη Φωνή της Ελλάδας ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. «Mέχρι το τέλος του έτους θα είμαστε έτοιμοι, ήδη δουλεύουμε πάνω σε αυτό», τόνισε.  

Ο κ. Γεωργαντάς εκτίμησε ότι σε 5 μήνες από την έλευση του εμβολίου στη χώρα, θα έχει εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού.

Στο ερώτημα πώς θα αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, ο υφυπουργός εξήγησε πως θα υπάρχουν τρεις δυνατότητες, ώστε η φυσική παρουσία να διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

- Θα υπάρχει τηλεφωνικό κέντρο ώστε ο πολίτης που δεν έχει ψηφιακές δεξιότητες, με μια απλή κλήση να κλείνει το ραντεβού του.

- Στην ψηφιακή πλατφόρμα gov.gr θα μπορεί κάποιος, αφού δηλώσει τα στοιχεία του, όπως για παράδειγμα την κατοικία του, να λαμβάνει sms ή email με προτεινόμενες ημερομηνίες.

- Μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Εκεί, χωρίς καν να υπάρχει αίτηση, ο πολίτης θα λαμβάνει πάλι sms ή email με προτεινόμενες ημερομηνίες.

Σε ερώτηση αν αυτός που εμβολιάζεται θα αποκτά ταυτόχρονα και ψηφιακή ταυτότητα που θα βεβαιώνει το εμβόλιο, ο κ. Γεωργαντάς απάντησε όυι θα υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης του εμβολιασμού, χωρίς να δώσει πολλές λεπτομέρειες.