Γ. Γεωργαντάς: Με τα self tests έχουν εντοπιστεί 23.300 κρούσματα κορονοϊού

Γ. Γεωργαντάς: Με τα self tests έχουν εντοπιστεί 23.300 κρούσματα κορονοϊού

Στα 23.300 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν ανιχνευθεί μέσω των self tests από τις 7 Απριλίου που ξεκίνησε το μέτρο μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας.

«Όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, μεταξύ των οποίων οι ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων πχ. ο ιδιοκτήτης ενός κρεοπωλείου και όλοι όσοι έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας με μια επιχείρηση θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά ένα self test την εβδομάδα», τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, μέχρι τις 29 Μαΐου θα πρέπει να προμηθευτούν δωρεάν δύο self test από τα φαρμακεία -ένα για την τρέχουσα και ένα για την επόμενη εβδομάδα- καθώς τα Σαββατοκύριακα για πρακτικούς λόγους δεν γίνεται η διανομή τους από τα φαρμακεία.

«Μετά τη διενέργεια του test, ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα και ο εργαζόμενος στον δημόσιο πρέπει να δηλώσουν το αποτέλεσμα στην κατάλληλη πλατφόρμα», υπογράμμισε ο κ. Γεωργαντάς.

Σε ότι αφορά τα δημοσιεύματα για κενό ασφαλείας στο gov.gr, ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την απορία του για τα δημοσιεύματα και υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει καμία «τρύπα ασφαλείας» στο gov.gr.

«Κάθε έγγραφο γεννά έναν κωδικό, που μόνο ο παραλήπτης του γνωρίζει και κανένας άλλος. Είναι όλα σύμφωνα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και πάντοτε σε συμφωνία με τις αρμόδιες Αρχές», σχολίασε.