Γ. Βαρεμένος: Οι «νεοφιλελεύθερες απόψεις» του Κ. Μητσοτάκη δεν εκφράζουν την πλειοψηφία της ΝΔ

Γ. Βαρεμένος: Οι «νεοφιλελεύθερες απόψεις» του Κ. Μητσοτάκη δεν εκφράζουν την πλειοψηφία της ΝΔ

Την εκτίμηση ότι οι "νεοφιλελεύθερες απόψεις που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης" δεν αντιπροσωπεύουν το ευρύ κοινό της ΝΔ, εξέφρασε ο Α'' αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", με τον Κώστα Μπλιάτκα.

Χαρακτήρισε την επικράτηση του κ. Μητσοτάκη στις εκλογές μη αναμενόμενο γεγονός και σε ερώτηση, αν η κυβέρνηση θα συμπιεστεί περισσότερο σε πολιτικό επίπεδο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτή η τάση που υιοθετεί ο νέος αρχηγός τις αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα λειτουργήσει θετικά απέναντι στο λαό.

"Πώς θα λειτουργήσει αυτή η τάση μπροστά στον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει φοβηθεί από ορισμένες εκφάνσεις αυτής της πολιτικής, όταν προσπάθησε να την εφαρμόσει ο κ. Μητσοτάκης ως υπουργός;" αναρωτήθηκε ο κ. Βαρεμένος.

"Η πολιτική που εκφράζει ο κ. Μητσοτάκης και η οποία έχει απήχηση σε ορισμένους ηγετικούς κύκλους της Ευρώπης αυτή τη στιγμή αλλάζει και αλλάζει στον ευρωπαϊκό νότο που κυρίως έχει πληγεί από την κρίση" είπε, απαντώντας σε όσους επικρίνουν την κυβέρνηση ότι δεν εφαρμόζει τις προεκλογικές της εξαγγελίες.

Για το ασφαλιστικό, χαρακτήρισε την ανεργία ως το μεγαλύτερο πρόβλημα, είπε ότι θα πρέπει να αναζητηθούν νέοι πόροι για τη χρηματοδότηση των ταμείων και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

"Στο δημόσιο διάλογο πρέπει να συνεισφέρουμε προτάσεις. Δεν αρκεί η αντίφαση να λες ''δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου''. Όπως λέει η αντιπολίτευση, όταν η ίδια έχει προβεί σε περικοπές" είπε ο κ. Βαρεμένος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ