Φρούριο η Βουλή ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού-Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Φρούριο η Βουλή ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού-Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Με το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα της ΑΔΕΔΥ που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις συνδικάτων και εργαζομένων ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί αργά το βράδυ στη Βουλή.

Κλειστοί είναι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος και το κτίριο του Κοινοβουλίου (Σταδίου, Πανεπιστημίου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας, Φιλελλήνων) και τα γύρω στενά.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν και οι ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΕΣΗΕΑ, Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και διάφορες άλλες συλλογικότητες.

«Κατάπτυστο» χαρακτήρισε ο Γρηγόρης Καλομοίρης, συνδικαλιστικό στέλεχος της ΑΔΕΔΥ, το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε τη σημερινή ημέρα εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς για να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που «λεηλατεί ο,τιδήποτε έχει μείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση και εξαπολύει φορολογική επιδρομή στα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού».

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν απευθύνει επίσης η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), που ομόφωνα αποφάσισαν το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή.

Η Αθήνα θυμίζει φρούριο με τα μέτρα της αστυνομίας να είναι αυστηρά υπό το φόβο επεισοδίων. Μετά την Ηρώδου Αττικού κλειστές παραμένουν με εντολή Αστυνομίας όλες οι είσοδοι του Εθνικού Κήπου έως και σήμερα.