Fr. Hollande: Λυπάμαι που δεν έπεισα τους Γάλλους να μην ψηφίσουν Le Pen

Fr. Hollande: Λυπάμαι που δεν έπεισα τους Γάλλους να μην ψηφίσουν Le Pen

Ο απερχόμενος Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande εκτίμησε σήμερα ότι ο κεντρώος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές Emmanuel Macron «πρέπει» να συγκεντρώσει «το πιο υψηλό ποσοστό» στον δεύτερο γύρο που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

«Ο Emmanuel Macron πρέπει να συγκεντρώσει το υψηλότερο ποσοστό και κατά συνέπεια η άκρα δεξιά το πιο χαμηλό», δήλωσε ο Hollande.

«Αυτό που θα μετρήσει είναι το ποσοστό, το εύρος» της διαφοράς μεταξύ των δύο υποψηφίων, εκτίμησε ο απερχόμενος πρόεδρος.

Εξάλλου, ο σοσιαλιστής Hollande εξέφρασε τη «λύπη» του που «το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο έφτασε σε αυτό το επίπεδο και βρίσκεται στον δεύτερο γύρο».

«Λυπάμαι που δεν έπεισα τους Γάλλους να μην κάνουν αυτή την επιλογή», κατέληξε.

Ο πρόεδρος F. Hollande καλεί τους ψηφοφόρους να μην βάλουν πυρηνικά όπλα «στα χέρια όποιου να ''ναι»

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας Francois Hollande κάλεσε σήμερα τους ψηφοφόρους να μην αφήσουν «πυρηνικά όπλα» στα «χέρια όποιου να ''ναι», καλώντας τους να «σκεφτούν σοβαρά το ζήτημα» αυτό, δύο ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, κάνοντας προφανώς μια νέα προειδοποίηση εναντίον της νίκης της υποψήφιας του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN), της Marine Le Pen.

«Είμαστε (κράτος) μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας (του ΟΗΕ), διαθέτουμε πυρηνικά όπλα, σας υπενθυμίζω, αυτή την ισχύ αποτροπής. Μπορεί να τα αφήσουμε στα χέρια όποιου να ''ναι; Όχι», τόνισε ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Αρζαντόν-σιρ-Κρεζ (Ιντρ).

«Συνεπώς πρέπει να στοχαστούμε και να εξετάσουμε σοβαρά το ζήτημα», πρόσθεσε ο Hollande, απευθυνόμενος «στις Γαλλίδες και τους Γάλλους που διστάζουν» να επιλέξουν μεταξύ του κεντρώου υποψηφίου Emmanuel Macron ή της αποχής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC