Φωτιά στο Μάτι: «Aπαράδεκτη» για το Δημόσιο η αίτηση της κ. Φύτρου να της δοθούν έγγραφα

Φωτιά στο Μάτι: «Aπαράδεκτη» για το Δημόσιο η αίτηση της κ. Φύτρου να της δοθούν έγγραφα

Έγγραφα για τις κινήσεις των εναέριων μέσων το μοιραίο απόγευμα της 23ης Ιουλίου που εκδηλώθηκε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι ζήτησε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η Βαρβάρα Βουκάκη, χήρα του Γρήγορη Φύτρου που έχασε τη ζωή του μαζί με τα δυο τους παιδιά στη φωτιά. H αίτηση της κ. Φύτρου συζητήθηκε σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο.

Συγκεκριμενα, η αιτούσα ζητά από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, την Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος και μία ιδιωτική εταιρία, να της παρέχουν πληροφορίες γύρω από τις κινήσεις των εναέριων μέσων που θα έπρεπε να συμμετέχουν στην κατάσβεση.

Στη συζήτηση, διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων, παραστάθηκε το ελληνικό Δημόσιο το οποίο θεωρεί απαράδεκτη την αίτηση, με αιτιολογικό ότι το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής και η ΥΕΜΠΣ δεν αποτελούν νομικό πρόσωπο.

«Έχουν ήδη απαντήσει ότι δεν είναι δυνατή η χορήγηση εγγράφων, αφού είναι μέρος της ποινικής δικογραφίας, αλλά δεν τα έχουν δώσει. Δεν περιλαμβάνονται στην ανάκριση» ανέφερε ο Βασίλης Καπερνάρος, δικηγόρος της κυρίας Βουκάκη, προσθέτοντας «είναι ντροπιαστικό αυτό το κράτος να μετέρχεται αυτών των επιχειρημάτων. Ψεύδονται ότι τα έχουν στείλει».

Στο δικαστήριο εξετάστηκε φίλη της αιτούσας, η οποία ανέφερε πως η κ. Βουκάκη θέλει να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που ζητά, για κάθε νόμιμο σκοπό αλλά βρίσκεται αντιμέτωπη «με πλήρη σιωπή» των αρμοδίων.

Η απόφαση αναμένεται το επόμενο διάστημα.