Φωτιά στην Εύβοια: 70 άτομα απεγκλωβίστηκαν από την παραλία της Αγίας Άννας

Φωτιά στην Εύβοια: 70 άτομα απεγκλωβίστηκαν από την παραλία της Αγίας Άννας

Συνολικά 70 άτομα απεγκλωβίστηκαν από παραλία της Αγίας Άννας Ευβοίας και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ιδιωτικά σκάφη στο Μαντούδι Ευβοίας.

Για «ολοσχερή καταστροφή» έκανε λόγο ο δήμαρχος Μαντουδίου, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.

«Καίγονται αυτή την ώρα εκατοντάδες σπίτια. Περνάει η φωτιά μέσα από την παραλία Αχλαδίου, στα χωριά μας. Βρίσκομαι τώρα στο χωριό του Κοτσικιά όπου με γεννήτρια προσπαθούμε να δώσουμε ρεύμα γιατί έχει κοπεί. Για να έχουν νερό οι άνθρωποι. Η κατάσταση είναι τραγική. Εκτός ελέγχου. Παρακαλώ όσους ακούν να δώσουν έμφαση στην ανθρ΄πινη ζωή. Η φωτιά έχει φτάσει στη παραλία της Αγίας Άννας, στη παραλία Αχλαδίου και κινείται προς παραλία Κοτσικιά και παραλία Βασιλικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τους ανθρώπους που έμειναν στην ακτή στην Αγία Άννα επισήμανε πως «πρόκειται για επαγγελματίες στο τουρισμό, προσπάθησαν να σώσουν τις περιουσίες τους έμειναν μέχρι τελευταία στιγμή, όμως λόγω της φωτιάς αναγκάστηκαν να πάνε στην ακτή. Χρησιμοποιήθηκαν σκάφη ιδιωτών και λιμενικού για να απομακρυνθούν. Έμειναν κατά μήκος της ακτής δεν κινδυνεύουν και επέλεξαν να μείνουν εκεί για να σώσουν τις περιουσίες τους. Έφυγε ένα σκάφος με παιδιά και είναι ασφαλείς». 

Όπως είπε η φωτιά πέρασε μέσα από τη Κεράμεια το ίδιο και στη Παλιόβρυση, στην Αγία Άννα περιμετρικά του οικισμού, στο νεκροταφείο της Αγίας Άννας αλλά τώρα η μεγάλη καταστροφή είναι στις παραλίες».  

«Δεν μπορεί να ανταποκριθεί η Πυροσβεστική ούτε τα μηχανήματα έργου. Με το πρώτο φως να πέσουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις να σώσουμε ότι σώζεται».