Focus: Ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των περικοπών των συντάξεων η παραίτηση Σακελλαρίου

Focus: Ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των περικοπών των συντάξεων η παραίτηση Σακελλαρίου

Στην παραίτηση του Νίκου Σακελλαρίου από την προεδρία του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρεται το Focus, σε άρθρο του με τίτλο «Παραίτηση του ανώτατου Έλληνα δικαστή για τις περικοπές των συντάξεων».

Το γερμανικό περιοδικό κάνει λόγο για «ένδειξη διαμαρτυρίας κατά των πολυάριθμων περικοπών στις συντάξεις τα τελευταία οκτώ χρόνια». «Ο δικαστής που μετρά 42 χρόνια σταδιοδρομίας έκανε λόγο για πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού επί του θεσμικού και για την υποχώρηση του κράτους δικαίου και του κοινωνικού κράτους, κάτι το οποίο ο ίδιος δεν μπορεί να αποδεχθεί», σημειώνει. 

Παράλληλα, το Focus αναφέρεται στις περικοπές των συντάξεων τα τελευταία οκτώ χρόνια «Από την 1η Ιανουαρίου 2019 οι συντάξεις αναμένεται να μειωθούν εκ νέου έως κατά και 18%», αναφέρει. 

Εχθές, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου, υπέβαλε την παραίτησή του, εξαιτίας της «αδιανόητης» -όπως τη χαρακτήρισε- διαρροής σε ότι αφορά τις διασκέψεις για το θέμα του νόμου Κατρούγκαλου.

Ο πρόεδρος του ΣτΕ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όλων όσων δεν τηρούν το δικαστικό απόρρητο, γεγονός που χαρακτήρισε «πλήγμα» για το Συμβούλιο, ενώ σημείωσε ότι δυσκολεύεται να ασκήσει τα καθήκοντά του λόγω των παρεμβάσεων και των διαρροών.