Φιλελεύθερος: Σε πήλινα πόδια ο ΕΟΠΥΥ

Φιλελεύθερος: Σε πήλινα πόδια ο ΕΟΠΥΥ

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Σε πήλινα πόδια ο ΕΟΠΥΥ- Όλο το σχέδια Κικίλια για ριζική αναδιάρθρωση του Οργανισμού» κυκλοφορεί σήμερα Τρίτη 6 Αυγούστου ο Φιλελεύθερος.

Αντιμέτωπη με στρεβλώσεις ετών που έχουν καταστήσει βαθιά προβληματική την λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία καλείται να φέρει σε πέρας το τιτάνιο έργο εξυγίανσης σε μια κομβική υπηρεσία η οποία έχει οφειλές 200 εκατ. ευρώ, δαπάνες 6,5 δισ. ευρώ δεν έχει εκδώσει ποτέ ισολογισμό και κανείς δεν ξέρει την περιουσιακή του κατάσταση.

B
Διαβάστε ακόμη στον Φιλελεύθερο

-Βόμβα Βρυξελλών για την ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αθήνα

Για τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί ποτέ το έργο διασύνδεσης της Κρήτης με την Αθήνα την Κύπρο και το Ισραήλ και να χαθούν οριστικά κοινοτικοί πόροι 335 εκατ. ευρώ προειδοποιεί η Ε.Ε την ελληνική κυβέρνηση εφόσον το σχέδιο δεν προχωρήσει ως διευρωπαϊκό project όπως έχει από την αρχή εγκριθεί με φορέα υλοποίησης την κυπριακή EurAsia Interconnector.

- Ενεργειακή συμμαχία για τις έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο

Τετραμερής Ελλάδας – Κύπρου-ΗΠΑ-Ισραήλ στην Αθήνα για τους φυσικούς πόρους με πολιτικά μηνύματα στην Άγκυρα που κλιμακώνει τις προκλήσεις

- Άστεγοι στην Αθήνα: Επτά στους δέκα αποκλεισμένοι από τις δομές φιλοξενίας

Ένα οδοιπορικό του «Φ» στην πρωτεύουσα με τους περισσότερους από 20000 άστεγους.

-Κ.Μητσοτάκης: «Για εμάς είστε φάρος αισιοδοξίας»

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. «Η κοινωνική ένταξη και η καταπολέμηση της φτώχειας αποτελεί για μένα προσωπικά ένα μεγάλο στοίχημα, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς η οποία θα δίνει ευκαιρίες σε όλους» τους είπε ο Πρωθυπουργός

-Επιτελικό μοντέλο για την ασφάλεια

«Μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μία χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας κατά την επίσκεψή του στο Πεντάγωνο.

-O εμπορικός πόλεμος συγκλονίζει τις αγορές του πλανήτη

Βουτιά στα Χρηματιστήρια, άλμα για τον χρυσό, υποτίμηση του Γουάν

-Λίνος – Αλέξανδρος Σισιλιάνος: Ο θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Ο πρώτος Έλληνας στα χρονικά που εξελέγη σε αυτό το ανώτατο αξίωμα, μόνο τυχαία δεν βρέθηκε στην κορυφή του κορυφαίου αυτού, εμβληματικού για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ευρωπαϊκού θεσμού με διεθνή ακτινοβολία. Η εκλογή του αποτελεί τη «φυσική» εξέλιξη της λαμπρής ακαδημαϊκής -και όχι μόνο- πορείας ενός ανθρώπου που αφιέρωσε το επιστημονικό του έργο, τη ζωή του ολόκληρη, στην προάσπιση και τον αγώνα για τα υπέρτατα δικαιώματα. 

-Η Τουρκία, η Συρία και η Ελλάδα

Οι τουρκικές μεθοδεύσεις και προκλήσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αναθεωρητισμού της Συνθήκης της Λωζάνης

-Οι Ευρωπαίοι, επιτέλους, αγάπησαν την Ε.Ε.!

Τα νέα σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, το πρώτο μετά τις ευρωεκλογές είναι θετικά γιατί σε μεγάλο βαθμό οι πολίτες στρέφονται ξανά στην Ευρώπη. Αντιλαμβάνονται πως οι λύσεις στα προβλήματά τους μπορούν να έρθουν μόνο μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ακόμα και αν αυτή η δεν είναι ακριβώς αυτό που ονειρεύονται.

-Κριτική για Τραμπ και ασφαιρα πυρά» εναντίον ρατσισμού και οπλοκατοχής

Οι μαζικές δολοφονίες που βύθισαν στο πένθος την Αμερική αποτελούν «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατηγορείται πανταχόθεν για τα όσα συνέβησαν (και αυτό) το Σαββατοκύριακο. Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «σατανικές επιθέσεις» εναντίον του έθνους, αναφερόμενος στις επιθέσεις στο Τέξας και το Οχάιο, όπου έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 29 άνθρωποι.

-Και ανεξάρτητοι, και στην Ευρώπη

Δημοσκόπηση – σοκ για Τζόνσον στη Σκοτία. Για πρώτη φορά ουσιαστικά μετά το δημοψήφισμα του 2014, όταν το αίτημα της ανεξαρτησίας είχε απορριφθεί, η πλειοψηφία των Σκοτσέζων -«κουρασμένοι» από τις παλινωδίες του Brexit- τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

-Η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος

74 χρόνια από τις βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι. Ηταν δικαιολογημένη η ρίψη των ατομικών βομβών στις δύο ιαπωνικές πόλεις, για να τελειώσει μια ώρα νωρίτερα ο πόλεμος, όπως ισχυρίστηκαν ο Χάρι Τρούμαν και οι επιτελείς του; Και μπορούν οι εικόνες τού τότε να σώσουν την ανθρωπότητα από ένα νέο πυρηνικό ολοκαύτωμα;

-Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε χρέη 2,2 δισ. ευρώ

Υποτίθεται ότι μέχρι τον Αύγουστο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε κατορθώσει να περιορίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα κάτω από τα 500 εκατ. ευρώ. Χθες ανακοινώθηκαν τα στοιχεία του Ιουνίου και προκύπτει ότι παρέδωσε «καμένη γη».

-Ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία: Από σήμερα οι αιτήσεις, με όφελος έως και 8 μονάδες 

Με ευνοϊκότερο πλαίσιο θα μπορούν οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων να ενταχθούν από σήμερα στη ρύθμιση των 120 δόσεων για την αποπληρωμή των όσων χρωστούν. Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση των ασφαλιστικών οφειλών για τα έτη 2017 και 2018, στα οποία υπήρχε εμπλοκή.

-ΠΑΟΚ-ΑΓΙΑΞ: Δίψα για το θαύμα κόντρα στο μεγαθήριο

Στην κατάμεστη Τούμπα ο ΠΑΟΚ καλείται να κάνει τη μεγάλη υπέρβαση απέναντι στον Αγιαξ και να βάλει τις βάσεις για την πρόκριση

-Ολυμπιακός: Μεγάλος σεβασμός αλλά κανένας φόβος

Σε περίπτωση πρόκρισής τους από τη σειρά με την Μπασακσεχίρ στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, οι «ερυθρόλευκοι» θ'' αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του ζευγαριού Πόρτο - Κράσνονταρ, με έπαθλο τη συμμετοχή τους στους χρυσοφόρους ομίλους της διοργάνωσης.

-ΑΕΚ: Ξέρει πως εξαρτάται από την ίδια

Η ΑΕΚ είναι συγκεντρωμένη στο πρώτο ραντεβού της με τη ρουμανική Ουνιβερσιτατέα Κράιοβα εκτός έδρας, ωστόσο, από χθες ήδη γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η αντίπαλός της στα πλέι οφ του Europa League και το τελευταίο... οχυρό που θα πρέπει να κατακτήσει προκειμένου να δώσει το παρών για 3η συνεχόμενη σεζόν σε ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

-Λέβιθα: Οι θησαυροί του βυθού

Πέντε αρχαία ναυάγια με φορτία αμφορέων έφερε στο φως η ερευνητική περίοδος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στο απομονωμένο νήσο.

-Συνέντευξη Κώστας Γκοβόστης: Επιστρέφουμε στους μεγάλους στοχαστές

Ο εκδότης μιλάει για τους «Ποιητικούς διαλόγους de profundis» και της μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις, για τους υποτιμημένους σύγχρονους συγγραφείς αλλά και για τη «φούσκα» του χώρου

-Η Αλίκη πετάει για το Λονδίνο

Μια από τις πιο εμπνευσμένες και επιδραστικές ιστορίες θα πάρει σάρκα και οστά στο Μουσείο Victoria and Albert

-Αλκιβιάδης ο γητευτής

Διηγήματα γραμμένα ειδικά για τους αναγνώστες του Φιλελεύθερου. Σήμερα γράφει η Μαρία Σκιαδαρέση.