Φιλελεύθερος: Αγώνας διαρκείας για αναχαίτιση της πανδημίας

Φιλελεύθερος: Αγώνας διαρκείας για αναχαίτιση της πανδημίας

Με τίτλο κεντρικού θέματος «Αγώνας διαρκείας για αναχαίτιση της πανδημίας - Τα κρίσιμα μέτωπα στον πόλεμο με τον ιό» κυκλοφορεί αυτό το Σαββατοκύριακο 24 - 25 Οκτωβρίου η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Τελευταία ευκαιρία για να αποφευχθούν αυστηρότεροι περιορισμοί που θα μας φέρουν εγγύτερα σε μια γε­νικευμένη καραντίνα με ανυπολόγιστες οικονομικές επιπτώσεις, αποτελούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφο­ρίας από τις 12.30 έως τις 5 το πρωί και η χρήση μάσκας παντού σε περιοχές που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινο συναγερμό. Είναι ατομική ευθύνη του καθενός να λειτουργήσει για το συλλογικό καλό.

- Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος δεύτερου κύματος

Ενα εκρηκτικό κοκτέιλ από άρνηση της πραγματικότητας, παιδαριώδη αφέλεια, ανάμικτα μηνύματα και κοινωνική αμεριμνησία, έκανε την επιστροφή του ιού στην καθημερινότητα μας σχεδόν προδιαγεγραμμένη.

Διαβάστε ακόμη:

- Ψύχραιμη η Αθήνα στους εκβιασμούς Ερντογάν για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας προσπαθεί να εκβιάσει ένα στρατιωτικό επεισόδιο ή σε διαφορετική περίπτωση να εμφανίσει τη μη στρατιωτική αντίδραση ως αποδοχή εκ μέρους της Αθήνας «τετελεσμένων» στην Ανατολική Μεσόγειο. Η διπλωματία το ισχυρό όπλο της κυβέρνησης.

- Κυπριακό: Ο Ερντογάν και η μαριονέτα του ολοκληρώνουν ένα έγκλημα!

Η Αγκυρα και η παράνομη κυβέρνηση του ψευδοκράτους εξωθούν τα πράγματα στα άκρα συζητώντας για μια χαλαρή συνομοσπονδία, αλλά και το χειρότερο, τη «λύση» των δύο κρατών. «Οι Τουρκοκύπριοι έχουν πια το δικό τους κράτος» είπε ο Τατάρ, απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την άποψη που εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι: «δύο κράτη και τέρμα». Γράφουν οι Κώστας Λάβδας, Κώστας Υφαντής.

- Το τέλος της Χρυσής Αυγής

Η δικαιοσύνη τους έστειλε στη φυλακή για τα εγκλήματα-ευθύνη των πολιτών να μείνουν για πάντα στο περιθώριο.

- Έξωση στη λογική από τον ΣΥΡΙΖΑ για την 1η κατοικία

Με την Τουρκία να αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να φουντώνει και τον αγώνα να μην γονατίσει ξανά η πραγματική οικονομία να μαίνεται σφοδρός, ο Τσίπρας... κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά του Χρ. Σταϊκούρα.

- Από συμπληγάδες ο δρόμος του επαναπατρισμού των Ψηφοφόρων στο ΚΙΝΑΛ

Η δημοσκοπική καθήλωση στα επίπεδα του 6% - 7% -με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να εκφράσει τον χώρο της Κεντροαριστεράς- πολλαπλασιάζει τα ερωτήματα για το πού βαδίζει το Κίνημα.

- Ο Τζο πάτησε γκάζι

Ο Μπάιντεν φέρεται να προηγείται και στις 6 πολιτείες, οι οποίες αναμένεται να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου, αντιστρέφοντας πλήρως την εικόνα του 2016, όταν σε όλες είχε κερδίσει ο Τραμπ.

- Airbus - Boeing: «Αερομαχία» συμφερόντων για ΕΕ - ΗΠΑ

Αρκετοί Ευρωπαίοι ελπίζουν πως η επικράτηση του Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα αλλάξει τα δεδομένα στην οικονομία και το εμπόριο, παρότι οι προεκλογικές του δεσμεύσεις στους συγκεκριμένους τομείς κινούνται μάλλον σε διαφορετική κατεύθυνση.

- Θέατρο: Η αυλαία ανοίγει, μένουμε ζωντανοί και δυνατοί

Από Διονύσιο Σολωμό και Καραγάτση έως Ρέππα - Παπαθανασίου περιλαμβάνει το φετινό ρεπερτόριο του Εθνικού.

- Συνέντευξη Ρέα Γαλανάκη: «Αυτή είμαι, αυτά γράφω, παίζω...παίζω ασταμάτητα»

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας μιλάει για τον «Βίο του Ισμαήλ Φερίκ πασά» που μόλις κυκλοφόρησε στα ουκρανικά, για τη λογοτεχνία και τον νόστο, αλλά και για τη συγγραφή “που είναι κάτι σαν ανάγκη προσευχής ακόμη και από άθεα άτομα».

- Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης: Το "clasico" στην εποχή της αβεβαιότητας

Οι δύο «γίγαντες» του ισπανικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δεν βρίσκονται πλέον στην κορυφή του αθλήματος, καθώς ζουν με το βάρος των δανείων πολλών εκατομμυρίων ευρώ και μεταγραφών που δεν αποδίδουν, με το μυαλό στο καλοκαίρι του 2021.