FIFA: «Μπόνους» ύψους 80 εκατ. είχαν πάρει ο Γ. Μπλάτερ και συνεργάτες του

FIFA: «Μπόνους» ύψους 80 εκατ. είχαν πάρει ο Γ. Μπλάτερ και συνεργάτες του

Αμοιβές και μπόνους της τάξης των 80 εκατομμυρίων δολαρίων φαίνεται πως είχαν μοιραστεί μεταξύ τους, σε διάστημα πέντε ετών, τρεις κορυφαίοι πρώην αξιωματούχοι της FIFA, ανάμεσά τους και ο τέως πρόεδρος Ζεπ Μπλάτερ.

Αυτό προκύπτει από συμβόλαια που δημοσιοποίησε σήμερα το δικηγορικό γραφείο στο ο οποίο έχει αναθέσει η ίδια η FIFA τον έλεγχο των εσωτερικών υποθέσεών της, στον απόηχο του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς που ξέσπασε πέρυσι.

Τα συμβόλαια αποκαλύφθηκαν μία μέρα μετά τη νέα έφοδο που πραγματοποίησαν οι ελβετικές Αρχές στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη.

Οι επίμαχες συμβάσεις φανερώνουν ότι ο κ. Μπλάτερ, ο πρώην γενικός γραμματέας Τζερόμ Βάλκε και ο πρώην οικονομικός διευθυντής Μάρκους Κάτνερ έδωσαν στους εαυτούς τους αυξήσεις μισθών και διάφορα χρηματικά έπαθλα.

Τα συμβόλαια φαίνεται ότι ήταν γνωστά σε ελάχιστα και κορυφαία στελέχη της FIFA.

Η υπόθεση είχε αρχίσει να έρχεται στην επιφάνεια πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ο κ. Κάτνερ απολύθηκε από τη FIFA αφότου αποκαλύφθηκε ότι είχε καταβάλει στον εαυτό του εκατομμύρια δολάρια σε αμοιβές, χωρίς την έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας.

Τα στοιχεία σε βάρος των τριών αξιωματούχων θα διαβιβαστούν στις ελβετικές και αμερικανικές εισαγγελικές Αρχές που έχουν ανοίξει έρευνες σε βάρος στελεχών της FIFA.

Πηγή: skai.gr