F. Hollande: Οι επιθέσεις στο Παρίσι ήταν πράξη πολέμου

F. Hollande: Οι επιθέσεις στο Παρίσι ήταν πράξη πολέμου

Ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande δήλωσε σήμερα πως οι αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, από τις οποίες έχασαν χθες το βράδυ τη ζωή τους 128 άνθρωποι και 250 τραυματίσθηκαν, ήταν «μια πράξη πολέμου» που οργανώθηκε στο εξωτερικό από το Ισλαμικό Κράτος με εσωτερική βοήθεια.

Ο Hollande δήλωσε πως θα μιλήσει τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και πως στη χώρα θα τηρηθεί επίσημο πένθος τριών ημερών.

«Αυτό που συνέβη χθες είναι μια πράξη πολέμου η οποία πραγματοποιήθηκε από το Ισλαμικό Κράτος, οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικούς συνεργούς που η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει», δήλωσε ο Ηollande μιλώντας στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Laurent Fabius έκρινε σήμερα «περισσότερο απαραίτητο από ποτέ» να υπάρξει ένας «συντονισμός του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας», μετά τις χθεσινοβραδινές αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Τώρα είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ, υπό τις συνθήκες που γνωρίζουμε, να συντονίσουμε τον διεθνή αγώνα κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός από τη Βιέννη, πριν από την έναρξη της διεθνούς διάσκεψης για την Συρία που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα.

«Ένας από τους στόχους της σημερινής συνόδου στη Βιέννη είναι ακριβώς να δούμε συγκεκριμένα πως μπορούμε να ενισχύσουμε κι άλλο τον διεθνή συντονισμό στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους», πρόσθεσε ο Fabius.

 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ