Φ. Γεννηματά: Στόχος μας να πάρουμε την τρίτη διερευνητική εντολή

Φ. Γεννηματά: Στόχος μας να πάρουμε την τρίτη διερευνητική εντολή

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπέλυσε για το θέμα των συντάξεων η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής πριν από το καλοκαίρι ζήτησε να μην περικοπούν και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε με πολιτική σκοπιμότητα να ψηφίσει αυτό το μέτρο για να περάσει το Μεσοπρόσθεσμο και να δώσει τα αντίμετρα.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σε εφ'' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε απόψε στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, η κυβέρνηση επέμεινε στη αλλαγή του νόμου Κατρούγκαλου που οδηγεί σε χαμηλές συντάξεις.

 

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, η η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε πως «εκλογικός μας πήχης είναι να πάρουμε την τρίτη διερευνητική εντολή» και πρόσθεσε ότι στόχος του ΚΙΝΑΛ είναι να προτείνει τους όρους για μια προοδευτική διακυβέρνηση, ώστε η χώρα να βγει οριστικά από την κρίση κι όχι μόνο από τα μνημόνια.

«Ο δρόμος για τη προοδευτική διακυβέρνηση περνάει από το Κίνημα Αλλαγής», τόνισε η επικεφαλής του, ενώ αντέκρουσε τις πιέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, υποστηρίζοντας ότι δεν αισθάνεται να βρίσκεται στις μυλόπετρες των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη. «Δεν υπάρχει δεδομένη πλειοψηφία πριν μιλήσει ο ελληνικός λαός», επεσήμανε όταν ρωτήθηκε για την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα υπάρχει μετεκλογικά κυβερνητική πλειοψηφία.

Όσον αφορά την στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και τις συνεργασίες που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει του άξιους εκλεγμένους περιφερειάρχες και δημάρχους του, κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ακολουθήσει πίσω μας, καλώς να ορίσει». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ