Φ. Γεννηματά προς Α. Τσίπρα: Oι κόκκινες γραμμές έγιναν κόκκινα… χαλιά

Φ. Γεννηματά προς Α. Τσίπρα: Oι κόκκινες γραμμές έγιναν κόκκινα… χαλιά

Με... σκληρό ροκ "απάντησε" η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στην κυβέρνηση, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα.

«Βέβαια ως φαίνεται τα ''κοράκια'' έγιναν ''αρνάκια'' και οι δεσμεύσεις των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έμειναν για μια ακόμη φορά στα λόγια, έπεα πτερόεντα», ήταν το πρώτο της καρφί, ενώ ακολούθησαν και άλλες μομφές κατά της κυβέρνησης.

«Αυτή είναι η δεύτερη πράξη στο δράμα του αφελληνισμού της Ελληνικής Οικονομίας. Η πρώτη «παίχτηκε» πριν από λίγες ημέρες όταν τα funds με 5 δισ. ευρώ αγόρασαν περιουσία Τραπεζών 350 δισ. Και το Φεβρουάριο θα έρθει και η Τρίτη πράξη, όταν η Κυβέρνηση θα επιτρέψει στα funds να αγοράσουν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια», τόνισε χαρακτηριστικά, και αναφέρθηκε στο περίφημο Ταμείο Αποκρατικοποίησεων: «Προτείνουμε λοιπόν να περιληφθεί ρύθμιση που θα προβλέπει ότι ένα σημαντικό μέρος των εσόδων από τις Αποκρατικοποιήσεις, θα διατεθεί για την ενίσχυση της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος και των Ασφαλιστικών Ταμείων. Στην λογική του Νόμου που εμείς είχαμε ψηφίσει για τα έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και του ορυκτού πλούτου της χώρας».

Παράλληλα, η κυρία Γεννηματά επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι οι κόκκινες γραμμές έγιναν «κόκκινα χαλιά για τους αετονύχηδες».

«Και τώρα τι μας ζητάτε; Να γίνουμε συνένοχοι; Να ψηφίσουμε αυτό που ξορκίζατε; Να σας δώσουμε συγχωροχάρτι για τις απαράδεκτες λογικές που μας οδήγησαν ως εδώ; Η απάντηση είναι όχι», κατέληξε η ίδια.

Α. Δ.