Ευ. Βενιζέλος: «Ατυχέστατο περιστατικό» οι δηλώσεις του Ν. Φίλη

Ευ. Βενιζέλος: «Ατυχέστατο περιστατικό» οι δηλώσεις του Ν. Φίλη

Ως  «ατυχέστατο περιστατικό» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη σχετικά με τη γενοκτονία των Ποντίων.

Όπως είπε, οι δηλώσεις του υπουργού συνιστούν αμφισβήτηση της γενοκτονίας αλλά ταυτόχρονα και αμφισβήτηση ενός νόμου του κράτους.

Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε τον κ. Φίλη και τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά για ελεύθερη χρήση εννοιών όπως αυτή της «ανθρωπιστικής κρίσης». Θύμισε πως ούτε η Τουρκία δεν είχε πρόβλημα με τη σχετική διάταξη του νόμου που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή και έχει να κάνει με τη δικαίωση της ιστορικής αλήθειας.

Σημείωσε επίσης πως οι δηλώσεις του κ. Φίλη δηλητηριάζουν την ενότητα της κοινωνίας και του έθνους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις ανάλογες έννοιες με ελευθεριότητα. "Οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας πρόσβαλαν και τη νομοθεσία της χώρας και την ιστορική μνήμη".

Όταν ρωτήθηκε σε σχέση με το αν θα πρέπει να παραιτηθεί από υπουργός ο κ. Φίλης, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε πως αυτό αφορά την εκπαιδευτική πολιτική και τον κ. Τσίπρα.

Τέλος, σε σχέση με την πολιτική στρατηγική της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «δεν έγινε διαπραγμάτευση τους προηγούμενους μήνες. Έγινε συνειδητή προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης».