Έξι στους δέκα Γάλλους λένε «όχι» στο σχέδιο Macron για τα εργασιακά

Έξι στους δέκα Γάλλους λένε «όχι» στο σχέδιο Macron για τα εργασιακά

Η πλειοψηφία των Γάλλων τάσσεται κατά της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που παρουσίασε χθες η κυβέρνηση του Emmanuel Macron, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η έρευνα του ινστιτούτου Harris Interactive για τον ραδιοφωνικό σταθμό RMC και την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Atlantico δείχνει ότι το 58% των πολιτών είναι αντίθετο στη μεταρρύθμιση των εργασιακών που περιλαμβάνεται στα διατάγματα που παρουσιάστηκαν, έναντι 42% που την υποστηρίζουν. Στις τάξεις των ψηφοφόρων του Macron, ωστόσο, τη μεταρρύθμιση φέρεται να στηρίζει το 82%.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, για το 71% η μεταρρύθμιση θα «περιορίσει τη δύναμη των συνδικάτων στις επιχειρήσεις», ενώ για το 54% θα «επιδεινώσει τις συνθήκες εργασίας των μισθωτών».

Μόλις το 43% πιστεύει ότι η μεταρρύθμιση θα «βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», το 36% ότι θα «ενισχύσει την ανάπτυξη» και το 31% ότι θα συντείνει στη «μείωση της ανεργίας».

Η δημοσκόπηση διεξήχθη ηλεκτρονικά χθες, 31 Αυγούστου, σε δείγμα 1.004 ερωτηθέντων, αντιπροσωπευτικό των Γάλλων ηλικίας 18 ετών και άνω, με τη μέθοδο των ποσοστώσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: SOOC

Διαβάστε ακόμη:

Σαρωτικές αλλαγές στην αγορά εργασίας της Γαλλίας με τον νέο νόμο Macron