Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών

Εξάρχεια: Επίθεση με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε τα ξημερώματα με πέτρες και ξύλα σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στη συμβολή των οδών Σόλωνος και Μπενάκη, προκαλώντας φθορές σε μια μηχανή, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα άγνωστοι εκτόξευσαν μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται επί της Χαριλάου Τρικούπη.

Επεισόδια σημειώθηκαν για μια ακόμη νύχτα στην περιοχή των Εξαρχείων με τους κουκουλοφόρους να συνεχίζουν τις επιθέσεις τους κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Το βράδυ, λίγα λεπτά πριν τις 12 τα μεσάνυχτα, άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και πέτρες προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη, με τις τελευταίες να απωθούν τους ταραξίες προς την πλατεία των Εξαρχείων.

Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε μισή ώρα αργότερα με τους κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν μολότοφ προς τους αστυνομικούς και να απωθούνται εκ νέου. Η Αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές, εκ των οποίων η μια μετατράπηκε σε σύλληψη.

Δυο ώρες αργότερα ομάδα 10 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη, καταφέροντας να αρπάξουν τα κλειδιά από δυο υπηρεσιακές μηχανές και ένα κράνος αστυνομικού.  Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές, αλλά στη συνέχεια όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Διαβάστε Περισσότερα