Εξαδάκτυλος: Να πάμε εμείς στους ανεμβολίαστους, σε έναν προς έναν

Εξαδάκτυλος: Να πάμε εμείς στους ανεμβολίαστους, σε έναν προς έναν

Για την ανάγκη να αλλάξει η μέχρι τώρα προσέγγιση ως προς τους εμβολιασμούς μίλησε στον ΣΚΑΙ ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Χαρακτηριστικά ανέφερε  ότι δεν γίνεται να περιμένουμε τους ανθρώπους που διστάζουν να εμβολιαστούν αλλά «πρέπει να πάμε εμείς σε αυτούς, σε έναν προς έναν». 

Συγκεκριμένα ανέφερε για παράδειγμα πως οι κοινωνικοί λειτουργοί των νοσοκομείων να ενημερώνουν τους συγγενείς όσων νοσηλεύονται για τα οφέλη των εμβολιασμών καθώς είναι πιθανόν αρκετοί σε αυτές τις οικογένειες να είναι ανεμβολίαστοι. «Πρέπει να έχουν μια ειδική ενημέρωση. Από εκεί θα προκύψουν άνθρωποι που θα κατανοήσουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Επισήμανε επίσης πως πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία των εμβολιασμών, με κινητές μονάδες, με εμβολιασμούς σε ιδιωτικά ιατρεία, με γιατρούς παντού σε όλα τα σημεία, ώστε να μη μεσολαβούν δύο ή τρεις ημέρες από το ραντεβού του εμβολιασμού.

 Τέλος, για τα ποσοστά αποτελεσματικότητας του εμβολίου της Johnson&Johnson σημείωσε ότι ενδεχομένως η αναμνηστική δόση για το συγκεκριμένο σκεύασμα να σε μικρότερο χρονικό διάστημα από την πρώτη δόση, ενώ διευκρίνισε ότι πρόκειται για ένα καλό εμβόλιο και πως όλα τα σκευάσματα είναι καλά «αρκεί να εμβολιαστούμε όλοι».