Εθνική Τράπεζα: Έναρξη υποβολής προτάσεων 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Εθνική Τράπεζα: Έναρξη υποβολής προτάσεων 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας

Την έναρξη του 13ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για τον μακροβιότερο Διαγωνισμό Καινοτομίας ελληνικού φορέα, στον οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 7.209 άτομα.

   Σκοπός του διαγωνισμού είναι να αναδειχτούν και να υπάρξει επιβράβευση για πρωτότυπες ιδέες, ερευνητικά αποτελέσματα, επιχειρηματικά σχέδια και εταιρείες, που συμβάλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών. Εφαρμογών και σχδίων βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

   Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό καλούνται σε δράσεις ενημέρωσης, γνωριμίας και καθοδήγησης από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τους συνεργάτες του προγράμματος: KEMEΛ, Κέντρο Αρχιμήδης του ΕΚΠΑ, Ίδρυμα Ωνάση, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, HIGGS, ΟΚ!Τhess, CapsuleT και ακόμη 45 φορείς και οργανισμούς.

   Στο πλαίσιο του διαγωνισμού οι τέσσερις πρώτες προτάσεις, λαμβάνουν χρηματικά βραβεία 20.000, 10.000, 6.000 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Οι δέκα πρώτες προτάσεις τυχαίνουν σημαντικής προβολής και καθοδήγησης από τα στελέχη της Τράπεζας. Για επιλεγμένες προτάσεις διερευνάται η συνεργασία με την Τράπεζα, η χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών τους, καθώς και η συμμετοχή της Τράπεζας στο εταιρικό τους κεφάλαιο.

    Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, στις 15:00μμ. Για την υποβολή της πρότασή τους στον 13ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση https://ib.nbg.gr/wps/portal/NBGContestRegistration

   Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα NBG Business Seeds και τον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο nbg.gr/competition.