Έσβησε η φωτιά στη Σάμο - Κάηκαν 2.300 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης

Έσβησε η φωτιά στη Σάμο - Κάηκαν 2.300 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε μια έκταση τριών χιλιομέτρων από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου και κατέκαψε περίπου 2.300 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης εκ των οποίων τα 800 ήταν αγροτική έκταση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η φωτιά από το μεσημέρι της Πέμπτης είχε οριοθετηθεί όμως οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούσαν συχνές αναζωπυρώσεις με αποτέλεσμα οι επίγειες δυνάμεις να χρειαστεί να επέμβουν σε δύσβατα σημεία και να σβήσουν τις εστίες.  Για το λόγο αυτό, οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στο σημείο.

Σύμφωνα με το κρατικό κανάλι, στο νοσοκομείο παραμένουν οι δύο Μολδαβοί, ο χειριστής και ο μηχανικός του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Μαραθοκάμπου, ενώ βρισκόταν στη διαδικασία του ανεφοδιασμού κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Και οι δύο άνδρες είναι καλά στην υγεία τους παρόλα αυτά παρέμειναν για προληπτικούς λόγους ο ένας στην παθολογική και ο άλλος στην χειρουργική κλινική αντίστοιχα.

Στο νοσοκομείο της Σάμου βρίσκονται και οι δύο σοροί του Έλληνα μεταφραστή και του ρουμάνου μέλος του πληρώματος προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και να διακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου τους .