Έσβησε η φωτιά στη Μόρια - Στους δρόμους οι μετανάστες, μπλόκο από κατοίκους γύρω από το ΚΥΤ

Έσβησε η φωτιά στη Μόρια - Στους δρόμους οι μετανάστες, μπλόκο από κατοίκους γύρω από το ΚΥΤ

Έσβησε και η τελευταία φωτιά, η τρίτη το τελευταίο 48ωρο, που ξέσπασε πριν από λίγο στο ΚΥΤ της Μόριας και έκαψε όσες σκηνές είχαν απομείνει.

Όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου η καταστροφή του καταυλισμού τόσο στο χώρο του ΚΥΤ όσο και έξω από αυτό στον ελαιώνα που το περιέβαλε είναι πλέον ολοκληρωτική.

Πληροφορίες ανέφεραν νωρίτερα ότι υπήρχαν εστίες σε διάφορα σημεία του καταυλισμού, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν να τις κατασβέσουν.

Σχετικό βίντεο μετέδωσε ο ανταποκριτής του Der Spiegel, με πυροσβεστικά αεροπλάνα να κάνουν ρίψεις νερού:

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, στο σημείο βρίσκεται και διμοιρία των ΜΑΤ καθώς υπάρχει πληροφορία για εγκλωβισμένα άτομα κοντά στο μέτωπο.

Τεταμένο είναι το κλίμα στην Μυτιλήνη, όπου χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες αναγκάστηκαν να περάσουν τη νύχτα στον δρόμο μετά και τη δεύτερη φωτιά που κατέκαψε σχεδόν ολοκληρωτικά τη δομή φιλοξενίας στη Μόρια, ενώ κάτοικοι της περιοχής και στελέχη του Δήμου έχουν κλείσει από νωρίς το πρωί το δρόμο προς το ΚΥΤ για να μην προχωρήσουν έργα καθαρισμού του καμένου καταυλισμού.

Όπως μεταδίδει το τοπικό stonisi.gr,  στο χώρο του μπλόκου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν αποδέχεται την επαναλειτουργία της Μόριας, ή τη δημιουργία οιοσδήποτε άλλης δομής ακόμα και προσωρινής. Ζήτησε δε την άμεση αναχώρηση από το νησί με οιονδήποτε τρόπο των προσφύγων και μεταναστών που αυτή τη στιγμή ζουν στο δρόμο.