Έρευνα GPO: Στις 9,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος ΚΙΝΑΛ

Έρευνα GPO: Στις 9,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, άνοδος ΚΙΝΑΛ

Προβάδισμα 9,2 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από την έρευνα που καταγράφεται στο Οικονομικό Βαρόμετρο Ιανουαρίου 2022, που πραγματοποίησε η GPO, για λογαριασμό του powergame.gr των «Παραπολιτικών».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στο ερώτημα «αν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, εσείς ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψηφίσετε;», τα αποτελέσματα καταγράφηκαν ως εξής:

Η ΝΔ συγκεντρώνει το 31,2% των προτιμήσεων των συμμετεχόντων στην έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ 22% και το ΚΙΝΑΛ 14,4%. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6,2%, Ελληνική Λύση με 3,9% και ΜέΡΑ25 ΜΕ 3%.

powergame.gr

Επίσης, στην ίδια δημοσκόπηση και στο ερώτημα «μεταξύ ποιων κομμάτων ταλαντεύεστε κυρίως;» και αφορά το 10,4% που δήλωσαν αναποφάσιστοι, το 2,2% δήλωσε ότι σκέφτεται να επιλέξει κάποιο μικρό κόμμα που δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Βουλή, το 2,1% πως ταλαντεύεται μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, ενώ το 1,6% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Πάντως, το 2,8% του δείγματος παραμένει αδιευκρίνιστο. 

Παράλληλα, το 60,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε αρνητικά στο ερώτημα «πιστεύετε ότι η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές», ενώ το 38,5% θετικά.

Το 30,1% κρίνει ότι μεταξύ των Κυρ. Μητσοτάκη, Αλ. Τσίπρα και Ν. Ανδρουλάκη, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι αυτός που εκφράζει τον πολιτικό χώρο του Κέντρου (26,4% Κυρ. Μητσοτάκης, 19,4% Αλ. Τσίπρας). Το 40,4% θεωρεί ότι ο Ν. Ανδρουλάκης εκφράζει τον πολιτικό χώρο της Κεντροαριστεράς, ενώ το 39,6% εξέφρασε την προτίμησή του για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, για τα θέματα της επικαιρότητας, το 87,3% θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνες για τη διαχείριση της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα», ενώ αρνητική ήταν η άποψη της πλειονότητας των ερωτηθέντων (61,9%) για τη διαχείριση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία, από την Αυτοδιοίκηση.