Επίθεση του Ρουβίκωνα με βαριοπούλες σε πολυκατάστημα

Επίθεση του Ρουβίκωνα με βαριοπούλες σε πολυκατάστημα

Νέα επίθεση με βαριοπούλες σε πολυκατάστημα, επί της Πειραιώς, πραγματοποίησαν το πρωί μέλη του Ρουβίκωνα, τα οποία αφού προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές στις τζαμαρίες της επιχείρησης, αποχώρησαν και διέφυγαν στους γύρω δρόμους, ενώ σχετικό βίντεο με την καταδρομική επίθεση ανάρτησαν σε ιστότοπο.

Συγκεκριμένα, περίπου επτά με 10 άτομα, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, φορώντας κράνη και μάσκες, πραγματοποίησαν επίθεση στις 6:15 το πρωί της Κυριακής στο πολυκατάστημα και άρχισαν να κτυπούν με μανία τις ενισχυμένες γυάλινες πόρτες της επιχείρησης, προκαλώντας ζημιές.

a

Εν συνεχεία αποχώρησαν και σκόρπισαν στους γύρω δρόμους, με την Ελληνική  Αστυνομία να πραγματοποιεί αργότερα οκτώ προσαγωγές από την ευρύτερη περιοχή.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, ενώ ανάρτησαν και προκήρυξη λέγοντας ότι η λήξη των μνημονίων «δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την ολοκληρωτική εφαρμογή όλων όσων, φανερά ή κρυφά πέρασαν κατά την μνημονιακή περίοδο», ενώ σημείωσαν πως «Θέλουν την Κυριακή να μας έχουν στην δουλειά», προϊδεάζοντας για τις επόμενες κινήσεις τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η όγδοη επίθεση που πραγματοποιεί ο «Ρουβίκωνας» μέσα σε 13 ημέρες, καθώς είχαν προηγηθεί παρόμοιες ενέργειες σε εταιρείες, αλλά και πρεσβείες, χωρίς να υπάρξουν συλλήψεις.