Επίθεση Ταλιμπάν κοντά στην ισπανική πρεσβεία στην Καμπούλ

Επίθεση Ταλιμπάν κοντά στην ισπανική πρεσβεία στην Καμπούλ

Ένας Ισπανός αστυνομικός σκοτώθηκε στην επίθεση που πραγματοποίησαν οι Ταλιμπάν στο κέντρο της Καμπούλ, ανακοίνωσε απόψε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης Μαριάνο Ραχόι.

«Το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε τους Ισπανούς πολίτες ότι στην επίθεση για την οποία μιλήσαμε στην Καμπούλ, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ραχόι.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε γνωστοποιήσει ότι ένας Ισπανός αστυνομικός είχε τραυματιστεί, διευκρινίζοντας ότι δεν έφερε σοβαρά τραύματα και ότι η επίθεση δεν διαπράχθηκε συγκεκριμένα εναντίον της πρεσβείας της Ισπανίας.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο κοντά στην ισπανική πρεσβεία στην Καμπούλ σήμερα, σύμφωνα με άρθρο του Reuters.

Αμέσως μετά την έκρηξη ακολούθησαν πυροβολισμοί στην περιοχή, η οποία φιλοξενεί πολλές ξένες πρεσβείες και κυβερνητικά κτίρια. Αξιωματούχοι δήλωσαν πως κατέφτασαν και δυνάμεις της αστυνομίας.

Υπήρξαν τουλάχιστον επτά τραυματίες, ενώ η επίθεση έλαβε χώρα κοντά στην πρεσβεία της Ισπανίας.

Τουλάχιστον τρεις Ταλιμπάν εμπλέκονται στην επίθεση, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ένας εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι η επίθεση «στόχευε κτίριο ενός εισβολέα».

H επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες όχημα που πραγματοποιήθηκε κοντά στην πρεσβεία της Ισπανίας στην Καμπούλ δεν στοχοθέτησε την ίδια την πρεσβεία αλλά έναν ξενώνα που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, ξεκαθάρισε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Ραχόι δήλωσε ότι ένας Ισπανός αστυνομικός τραυματίστηκε στην επίθεση, ο οποίος απομακρύνθηκε από την περιοχή και ότι το προσωπικό της πρεσβείας δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ κανείς δεν έχει τραυματιστεί.

«Κυκλοφόρησαν φήμες που έκαναν λόγο για το ενδεχόμενο μιας επίθεσης εναντίον της πρεσβείας μας. Αυτό δε συνέβη, δεν υπήρξε μια επίθεση ούτε η πρόθεση να διαπραχθεί μία εναντίον της πρεσβείας της Ισπανίας στο Αφγανιστάν» τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός, στο περιθώριο μιας επίσκεψης στο Αλικάντε, στις ακτές της Μεσογείου στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

«Ένας Ισπανός αστυνομικός τραυματίστηκε και απομακρύνθηκε από την περιοχή, δεν φέρει ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, πολύ σοβαρά τραύματα».